Vágólapra másolva!
Mallya szerint szükség volt vérfrissítésre a csapatban, de reméli, hogy az elküldött versenyzői is az F1-ben maradnak. Pérezt nem a Telmex pénze miatt szerződtették.

A Force India mindkét idei versenyzőjének távoznia kell a csapatból, miután az istálló tegnap bejelentette, hogy Nico Hülkenberg mellé a McLarentől elküldött Sergio Pérezt szerződtették le. Adrian Sutil és Paul di Resta közül a Sauberrel tárgyaló németnek van nagyobb esélye a Forma-1-ben maradni, Di Restának valószínűleg másik szériában kell folytatnia a pályafutását. Vijay Mallya ennek ellenére azt állítja, a csapatnak nem volt különösebb problémája a 2011 óta náluk versenyző skót munkájával.

„Nem arról van szó, hogy Paullal bármilyen gond lett volna” – nyilatkozta a csapatfőnök az Autosportnak. „Kedvelem őt, nagyszerű barát. Remélem, ez a jövőben is így marad, de egyszer minden csapatnak tovább kell lépnie.”

Mallya úgy érzi, a Force India elég lehetőséget biztosított Di Restának a bizonyításra. „Sok időt biztosítottunk Paulnak, nem csak egy évig maradhatott. Megadtuk neki a lehetőséget, és sokat is tett értünk” – magyarázta. „Bocsánatot kérek a brit szurkolóktól, ha most csalódottak, de ez a tényező nem befolyásolhatja a végső döntésünket.”

Di Restát három idény után küldte el a Force India Forrás: AFP

„A csapatban mindenki úgy érezte, hogy az új autónk és az új kihívások mellé talán egy új versenyzői felállást is kipróbálhatnánk” – mondta Mallya, majd hozzátette, Sutil munkájával sem volt semmi problémája. „Mindketten jó barátaim maradnak.”

Di Resta valószínűleg korábbi sikereinek helyszínén, a DTM-ben vagy az IndyCarban folytatja a karrierjét, de Mallya bízik benne, hogy a Forma-1-ben is láthatjuk még a 27 éves skótot.

Nem Pérez pénze kell

Noha Pérez a mexikói telekommunikációs vállalat, a Telmex támogatásával érkezik a Force Indiához, Mallya szerint ez „teljesen lényegtelen” tényező volt a szerződtetésében. „Soha nem igazolnék gyengébb versenyzőket csak azért, mert van pénzük. Ez nem fér bele a filozófiámba” – jelentette ki. „Két új versenyzőt szerettünk volna, akikben megvan a tűz, és éhesek a győzelemre.”

„Sergio megfelel ezeknek a kritériumoknak. Tökös srác, és nagyon éhes a sikerre – pont erre van szükségünk” – mondta Mallya, bár azt nem tagadja, hogy a fiatal mexikói szerződtetésével üzleti szempontból is jól járhatnak. „Lehet, hogy Sergiónak köszönhetően új lehetőségek nyílnak előttünk Mexikóban és Dél-Amerikában. Ez a része a világnak eddig teljesen el volt zárva tőlünk.”

Mallya biztos benne, hogy a Force India néven 2008 óta induló csapatnak a 2014-es lesz az eddigi legerősebb felállása. „Checo és Nico párosa fantasztikusnak tűnik” – vélekedett. „Sergióra már akkor felfigyeltem, amikor a Saubernél versenyzett, hiszen nagyon gyors volt. Egy világklasszis csapat, a McLaren is látta benne azt, amit én.”

„Nicónak már Malajziában megmondtam, hogy ha váltani szeretne, akkor jöjjön haza hozzánk” – mondta a csapatnál 2012-ben versenyző Hülkenbergről. „Olvastam az Autosport szavazását is, ahol a csapatfőnökök a 7. legjobb versenyzőnek választották meg. Óriási elismerés, ha valakit az F1 hetedik legjobbjának tartanak – és most nálam fog versenyezni.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!