Vágólapra másolva!
Mint ismert, a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool csapatánál napokon belül hivatalosan is bejelenthetik új vezetőedzőt, a holland Arne Slot személyében. Julian Jenner, a Ferencváros korábbi közönségkedvenc holland szélsője jól ismeri a Pool jövendőbeli edzőjét, így elmondta, mire számíthat a magyar középpályás Slot kinevezésével.

A 40 éves Julian Jenner 2012 és 2014 között volt a Ferencváros játékosa, 45 bajnokin 9 gólt szerzett, majd a 2014/15-ös szezonban hat bajnokin a Diósgyőr csapatában is pályára lépett. A holland szélső korábban a NAC Bredában együtt futballozott, majd a visszavonulásuk után az AZ Alkmaarnál együtt is dolgozott az utóbbi években a Feyenoord élén sikert sikerre halmozó Arne Slottal.

A holland Julian Jennert nagyon szerették a Fradi-szurolók
Fotó: ANP via AFP

A Rousing the Kop liverpooli portálnak Jenner többek között arról is beszélt, hogy Szoboszlai Dominik számára mit tartogat az edzőváltás Liverpoolban.

Jenner szerint Slot által képviselt játékstílus emlékeztet Jürgen Klopp elképzeléseihez, azzal a különbséggel, hogy még látványosabb támadófocira és több labdabirtoklásra, rövidpasszos játékra törekszik. Mintha Klopp és a Manchester City edzőjének, a katalán Pep Guardiolának stílusát próbálná ötvözni. Az utóbbi szezonok statisztikáiból kitűnik, hogy Slot irányító középpályásai rendre átlagon felüli teljesítményt nyújtanak, sok góllal és gólpasszal. Márpedig Jenner szerint ennek Szoboszlai lehet a legfőbb nyertese.

„Szerintem még jobb lesz. Olyan edzője lesz, aki szereti, ha a csapata az ellenfél térfelén játszik, és nagyon kreatívan. 

Két belső középpályással tehermentesíti a támadó középpályását, hogy az szabadon játsszon, legyen intelligens és kreatív. Márpedig Szoboszlai éppen ilyen, a magyar válogatottban látható, hogy magára vállal szinte mindent, gólokat szerez, helyzeteket alakít ki és vezeti a csapatát. Úgy gondolom, a következő szezonban jelentős szerepet játszik majd Slot csapatában

 – idézi a Metropol Julian Jennert, aki azt is elárulta, hogy már húsz évvel ezelőtt is tudta, hogy Slotból kiváló edző lesz.

Newcastle United v Liverpool FC - Premier League
Szoboszlai a következő szezonban még fontosabb játékosa lehet a Liverpoolnak
Fotó: NurPhoto via AFP

Jenner beszélt arról is, hogy a korábban középpályásként futballozó Arne Slotnak hasonló volt a játékstílusa, mint a Barcelona legendájának, Sergio Busquestnek. Slot ugyan lassú volt, de fejben elképesztő módon tudta olvasni a játékot, így mindig két lépéssel az ellenfelek előtt járt. 

Ez már csak azért is érdekes, mert ha megnézzük a futballpiacon a jelenlegi legjobb edzőket, akkor azt láthatjuk, hogy Pep Guardiola, Mikel Arteta vagy éppen a Leverkusennel bajnoki címet nyerő Xabi Alonso is hatos poszton játszott, csakúgy mint a Liverpool jövendőbeli edzője. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.