Vágólapra másolva!
Bár december végéig még a Red Bull-lal áll szerződésben, a héten már kipróbálhatta a Porsche LMP1-es versenyautóját Portugáliában. „Intenzív élménynek” nevezte a körözést.

A Red Bull megengedte Mark Webbernek, hogy a Forma-1-es szerződése lejárta előtt, már december elején kipróbálja új munkaadója, a Porsche LMP1-es versenyautóját. A német gyártó még júniusban jelentette be, hogy többéves szerződést kötöttek Webberrel, aki 2014-től a Hosszútávú Világbajnokságban (WEC) szerepel majd, és újra indul a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen is.

Webber a hét elején a portugáliai Algarve versenypályán próbálhatta ki a Porsche LMP1-es autóját, ahol elsősorban a felfüggesztést és a Michelin abroncsait tesztelte. „Intenzív élmény volt az első napom ebben a lenyűgöző projektben. Szeretném megköszönni a Red Bullnak, amiét megadták a lehetőséget, hogy korán csatlakozzak a csapathoz” – mondta az ausztrál, aki az eredeti tervek szerint csak januárban, Bahreinben ült volna autóba.

Webber 12 Forma-1-es idény után vált szériát Forrás: Red Bull

„Ez egy óriási és fontos lépés mindkettőnk számára. A teszt megkönnyíti a beilleszkedésemet a csapatba, és lehetőséget ad arra, hogy hozzájáruljak az LMP1-es versenyautónk építéséhez” – tette hozzá Webber, aki 1998-ban és 1999-ben már járt Le Mans-ban, de mindkét próbálkozása eredménytelenül végződött. Korábban úgy nyilatkozott, a 24 órás verseny „egy befejezetlen fejezet” az életében, mindenképpen győzni akar a júniusi megmérettetésen.

A Porsche LMP1-es programjának főnöke, Fritz Enzinger is megköszönte a Red Bullnak, hogy idő előtt elengedte Webbert, szerinte fontos adatokat sikerült gyűjteniük a teszt során. A Porsche legutóbb 1998-ban indult a legmagasabb kategóriában Le Mans-ban, akkor meg is nyerték a versenyt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!