Vágólapra másolva!
A csapatfőnök szerint az ausztrál továbbra is képes lett volna magas szinten teljesíteni. Úgy véli, nem Vettelhez hasonlítva kellene értékelni Webber pályafutását.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner biztos benne, hogy Mark Webber még évekig megállta volna a helyét a Forma-1-ben, ha nem dönt a visszavonulás mellett. A 37 éves ausztrál már tavaly eldöntötte, hogy a 2013-as lesz az utolsó F1-es idénye, a jövőben pedig a Porsche Le Mans-programjában próbálja ki magát.

Horner szerint Webbernek még „mindenképpen” helye lett volna a Forma-1-ben. „Még mindig kiemelkedően magas szinten teljesít” – mondta az Autosportnak. „Mark azonban kiszeretett a Forma-1-ből, és új kihívásra volt szüksége. Ezt izgatottan várja, és az időzítés is alkalmas ahhoz, hogy új utakra lépjen.”

Horner csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy Webber Forma-1-es eredményeit mennyien alulértékelik. Az ausztrált korábban a mezőny egyik legnagyobb tehetségének tartották, a Red Bullnál azonban nem tudta tartani a lépést Sebastian Vettellel, ezért sokat romlott a megítélése.

Webber dobogós helyezéssel búcsúzott a Forma-1-től Forrás: Red Bull

„Az emberek Sebastiant sem értékelik eléggé - még Mark is csak bizonyos idő elteltével fogja megérteni, mennyire jó volt a csapattársa. Elképesztően nehéz feladat volt, hogy hétről hétre fel kellett vennie vele a versenyt” – magyarázta a csapatfőnök. „Ez a saját teljesítményét is más perspektívába helyezi.”

„Mark Webber nagyszerű autóversenyző. A karrierje elején időmérő-specialistának tartották, és ezt csak Sebastian helyezte más megvilágításba a teljesítményével” – tette hozzá. „Marknak is voltak fantasztikus versenyei, de egyszerűen balszerencsés volt, amiért Sebastian a pályafutása alatt tűnt fel a színen. Sebastian nélkül ő is világbajnok lehetett volna.”

Horner szerint az emberek azt sem értékelik igazán, hogy Webbernek nagy szerepe volt a csapat konstruktőri világbajnoki címeiben. „Fontos szerepet játszott az istálló életében: hozzájárult az autónk fejlesztéséhez, a konstruktőri bajnokságban szerzett pontjainkhoz, ráadásul 9 nagydíjgyőzelmet is aratott” – hangsúlyozta. „Nélküle nem lehettünk volna négyszer bajnokok a konstruktőrök között, kulcsszerepe volt a sikerben.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!