Vágólapra másolva!
Jövő évi csapattársát gyorsnak tartja, bár kicsit ő is meglepődött a szerződtetésén. A McLaren csapatorvosa Vettel és Hamilton tulajdonságainak ötvözetét látja Magnussenben.

A McLaren a héten bejelentette, hogy egy szezon után megválnak Sergio Péreztől, és a World Series by Renault 3.5 bajnokát, az általuk támogatott Kevin Magnussent ültetik a helyére 2014-ben. A lépés a csapat rutinos pilótáját, Jenson Buttont is meglepte kicsit.

"Az évek során megtanultam, hogy a Forma-1 mindig teli van meglepetésekkel. Egy évvel ezelőtt Sergio érkezésére sem számítottam, ahogy Lewis (Hamilton) távozására sem" - idézte Buttont az Auto Motor und Sport.

Állítólag azért választotta a McLaren a fiatal dán versenyzőt Pérez helyett, mert a szimulátorban jobban teljesített. Button szintén pozitívan értékelte Magnussen képességeit az információk megosztásáról. "Gyors, és a visszajelzései kivételesen jók ahhoz képest, hogy milyen kevés tapasztalata van" - nyilatkozta.

Jenson Button és Sergio Pérez csak egy szezonra lett csapattárs Forrás: AFP

Azt ugyanakkor nem tagadja, hogy az újonc számára vízválasztó lehet már az első év is. "Nagy a kockázat. Az első évében véget érhet a karrierje, ugyanakkor hatalmas ugródeszka is lehet számára. A tény, hogy Magnussen elvállalta a kihívást, egészséges önbizalomról árulkodik" - vélte.

A McLaren orvosa, Aki Hintsa nagy tehetségnek érzi Magnussent, véleménye szerint Sebastian Vettel és Lewis Hamilton tulajdonságai egyesülnek benne. Elsősorban a döntéseinek tudatosságát emelte ki a német szaklapnak nyilatkozva.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!