Vágólapra másolva!
Nico Rosberg úgy véli, Sebastian Vettel ismét befoghatatlan lesz Abu-Dzabiban, így a 2. helyért folyik majd a küzdelem. Lewis Hamilton a differenciámű meghibásodása ellenére jól szerepelt.

Bíztatóan indult a hétvége a Mercedes számára Abu-Dzabiban, ahol mindkét pénteki szabadedzésen a Red Bullok közelében tudtak maradni. Lewis Hamilton egy 2. és 3. hellyel zárta a napot, Nico Rosberg pedig mindkét edzésen az 5. helyen végzett.

A német úgy véli, a Red Bull ismét verhetetlen lesz a hétvégén, így a győzelem szóba sem jöhet. „Szokás szerint az a célunk, hogy a legjobbak legyünk a Red Bull mögött - mivel ők elérhetetlenek -, de szerintem jól áll a szénánk” – fogalmazott.

Rosberg Indiában a második helyet szerezte meg Sebastian Vettel mögött, ezt azonban csak akkor tartja újra elérhető eredménynek, ha Mark Webbernek rosszul jön ki a lépés. „Ez Marktól és az ő szerencséjétől függ. Ha az előző futamokhoz hasonlóan nem jön össze neki, akkor újra második lehetek Vettel mögött!” - vélekedett

Nico Rosberg nem túl optimista Forrás: AFP

Egyetértett csapattársával Hamilton is, akit délután a differenciálmű meghibásodása hátráltatott. „A lehető legkeményebben nyomom majd a gázt, és remélhetőleg javíthatok még egy kicsit az időeredményeimen, de szerintem ők lesznek a leggyorsabbak” – mondta. A Red Bullok mögött a brit volt a leggyorsabb a második szabadedzésen, ahol az időmérőhöz és a versenyhez hasonlóan a naplemente miatt sokat változott a pálya állapota.

„Ahogy a hőmérséklet csökken, az autó is változik, és egyre nő az alulkormányzottság, így a legnagyobb kihívás az, hogy előre kitaláljuk, milyen beállításokra lesz majd szükségünk” – magyarázta. „Fizikailag könnyebbséget jelent, amikor lemegy a nap, a látási viszonyokban azonban nem lehet észrevenni a változást, olyan jól megoldották a pálya kivilágítását.”

Ross Brawn csapatfőnök hozzátette, kiemelt figyelmet fordítottak a pálya változásaira. „Az autó beállításával és a balansszal nagyon körültekintően követtük ezeket a változásokat, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a gyakorlásból” – magyarázta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!