Vágólapra másolva!
Jenson Buttont egy defektnek hitt szenzorhiba hátráltatta délután, ennek ellenére eredményes napot zárt a McLaren. 

Az Indiában mutatott bíztató teljesítmény utánt Abu-Dzabiban is jól kezdte a hétvégét a McLaren, amelynek mindkét versenyzője boldogan nyilatkozott a pénteki edzésnap végén.

„Elégedett vagyok az autóval, azt hiszem, nem nagyon fogunk változtatni rajta. Általában elég sok módosítást végzünk a kocsin péntekről szombatra, hogy finomítsunk a balanszon és a beállításokon, de azt hiszem, erre ma este nem nagyon lesz szükségünk” – fogalmazott Sergio Pérez, aki délutáni 10. helye után az esti edzésen 6. lett.

„A lágy gumi sokkal jobban működik, mint Indiában” – tette hozzá a mexikói, és Jenson Button is pozitívan számolt be a Pirellikről. „Szerintem mindkét keverék elég jól működik ezen a pályán. A leggyorsabb köridőmet első próbálkozásra sikerült kihoznom a lágy gumikból, ami a legtöbb versenyző esetében nem volt igaz, ennek nagyon örülök.”

Sergio Pérez McLarenje előtt Felipe Massa autója Forrás: Ferrari

Button a délutáni edzésen egy lassú defekt miatt volt kénytelen megszakítani a körözést – pedig utólag kiderült, hogy egészen más volt a probléma. „A hosszú etapjaim nem voltak egyszerűek – egyrészt a forgalom miatt, másrészt amiatt, amit először egy defektnek gondolunk, de aztán kiderült, hogy szenzorhibáról van szó” – magyarázta.

„Emiatt lassan kellett visszavezetnem a bokszba, ami után sok időt vesztettem, mivel ki kellett cserélnünk néhány alkatrészt az autón, amelyek egy kicsit túlmelegedtek a lassú kör miatt” – tette hozzá.

Martin Whitmarsh csapatfőnök elárulta, az első szabadedzésen szokás szerint már a 2014-re készülő fejlesztések tesztelésével foglalkoztak, este pedig a beállítások és a gumik kiértékelése volt fókuszban.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!