Vágólapra másolva!
Boullier szerint muszáj volt megkérniük Räikkönent, hogy álljon félre Grosjean útjából az Indiai Nagydíjon, de ezt finomabban is megtehették volna.

Az Indiai Nagydíj 57. körében heves szóváltás bontakozott ki Kimi Räikkönen és a Lotus vezető versenymérnöke, Alan Permane között, amikor az elhasználódott gumijaival küszködő finn csak egy kisebb kakaskodás után engedte el az őt előzni próbáló csapattársát, Romain Grosjeant. A dühös Permane durva szavakkal utasította Räikkönent a félreállásra – „Kimi, tűnj onnan, b*zdmeg!" -, mire a 2007-es világbajnok hasonló stílusban visszaszólt, hogy ne ordítsanak vele.

Räikkönen a futam után elmondta, magától is elengedte volna Grosjeant, de erre nem egy gyors kanyar volt a legideálisabb hely. A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier viszont hétfőn elismerte, a csapat aggódott, hogy Grosjean túl sok időt veszít Räikkönen mögött, ezért kellett figyelmeztetniük a finnt.

Räikkönen végül a 7. helyen ért célba Indiában Forrás: AFP

„Romain körönként két másodperccel gyorsabb volt Kiminél, tehát még csapatutasításról sem beszélhetünk” – mondta a francia. „Kimit nyilvánvalóan meg kellett kérnünk, hogy engedje előzni Romaint, hiszen elveszthettük volna a dobogós helyezésünket (Felipe) Massával szemben.”

Boullier ugyanakkor elismerte, hogy a Lotus nem a legjobb módon kezelte a helyzetet. „Utólag visszatekintve belátjuk, hogy a rádióüzeneteink kevésbé indulatosak is lehettünk volna. Nagyon feszültek voltunk, és potenciális technikai hibák is fenyegettek minket – megengedtünk magunknak néhány olyan kifejezést, amelyek nem voltak helyénvalóak” – mondta. „Tudom, hogy elég sokan meglepődtek ezen, ezért a csapat nevében is elnézést kérek. Többször nem fog előfordulni.”

Kiderült, hogy Permane Räikkönen dühös rajongóitól még halálos fenyegetéseket is kapott az eset miatt a Twitteren.

Az Indiai Nagydíjat Grosjean végül a harmadik, az utolsó előtti körben kereket cserélő Räikkönen pedig a hetedik helyen fejezte be.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!