Vágólapra másolva!
Az Indiai Nagydíj első edzésnapjának végén szűkszavúan válaszolgattak a kérdésekre, egyértelművé téve, hogy csak a harmadik helyért lesznek képesek harcolni.

A Mercedesnél az Indai Nagydíj pénteki szabadedzései alapján úgy vélik, a Red Bullt senki nem szorongathatja meg a Buddh International Circuiten. Miután délelőtt, majd délután is Sebastian Vettel és Mark Webber végzett az első két helyen, ők pedig csak a 3. illetve 4. helyig jutottak, Nico Rosberg és Lewis Hamilton szűkszavúan nyilatkoztak az esélyeikről.

A kérdésre, hogy a pole megszerzése kizárt-e, a brit azonnal rávágta: „igen." Csak a csapat által kiadott hivatalos közleményben tűnt bizakodóbbnak. „A délelőtt nem alakult túl jól, délután viszont rengeteg kört tettünk meg, és sokat haladtunk" – idézték. „Ezen a pályán nehéz eltalálni a beállításokat, és keményen bánik a gumikkal, ezért azt hiszem, mindenki küszködött a lágy keverékkel. Az autónk a hétvégének ebben a korai szakaszában jónak tűnik, de kétségkívül vannak területek, ahol fejlődhetünk még."

Hamilton a pole-t is elérhetetlennek érzi Forrás: AFP

Hamilton számára rosszul kezdődött a nap, amikor délelőtt a bokszból kihajtva súrolta a falat, és az autóján megsérült az első vezetőszárny egyik véglapja. Csak az 5. helyen végzett, délután viszont a 4-ediken, két hellyel csapattársa előtt. A Mercedesnek azonban a jelek szerint az időmérőn is a Lotus és a Ferrari lesz a legfőbb ellenfele, vagyis éppen az a két alakulat, amellyel a konstruktőri 2. helyért is harcolnak.

„Csak a dobogó harmadik fokáért küzdünk, mert a Red Bullok már megint túl gyorsak" – ismerte el Rosberg, aki egész nap súlyos alulkormányzottsággal bajlódott. „A pole sem jöhet szóba, ahhoz is túl gyorsak – főleg Vettel. Kicsit kár érte, de ez van."

A Mercedes GP-t irányító Ross Brawn ennek ellenére is „tűrhetőnek" nevezte a csapat napját. „A délelőttihez képest sikerült javítanunk az autó balanszát, és teljes egészében elvégeztük a tervezett munkát" – jelentette ki.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!