Vágólapra másolva!
Egyértelműen tisztázni akarja, hogy a csapaton belül melyik szakembernek mi a feladata, de célzott rá, hogy távozik, ha szűkítik a jogköreit. A Mercedesnél elavultnak tartják a csapatfőnöki tisztséget.

A Mercedes az elmúlt években bevásárolt elismert Forma-1-es szakemberekből, megszerezték Aldo Costát, Bob Bellt, Geoff Willist és Paddy Lowe-ot is. Hetek óta azonban arról lehet hallani, hogy a csapatfőnök Ross Brawn elhagyhatja az istállót, noha a Mercedesnél próbálják meggyőzni arról, hogy maradjon. A döntésre vélhetően a szezon végén kerül sor.

Brawn a Japán Nagydíj hétvégéjén először fogalmazta meg a nyilvánosság előtt, hogy milyen feltételei vannak. "A csapatunk menedzsmentje rangidős szakemberekből áll, és ki kell találnunk, hogy pontosan ki mit fog csinálni" - nyilatkozta a BBC-nek. "Minden sikeres F1-es csapatba kell valaki, aki támpontot jelent, ez a nagy kérdés. Biztosítanunk kell, hogy ha itt maradok, én leszek a támpont."

"Egyértelműen tisztázni kell, hogy kinek mi a felelőssége, és nyilvánvalóan nekem is szükéségem van motivációra a folytatáshoz" - tette hozzá a Sky Sportsnak.

Ross Brawn Forrás: Mercedes

Brawn 2008 óta csapatfőnök az alakulatnál, amely korábban Honda és Brawn GP néven is futott. A BBC ugyanakkor úgy tudja, hogy a Mercedesnél elavultnak tartják a csapatfőnöki tisztséget a Forma-1-ben.

Johnny Herbert, akinek 1994-ben és 1995-ben Brawn volt főnöke a Benettonnál, alátámasztotta, hogy a szakember ilyen feltételek mellett érzi megfelelő környezetben magát. "Ross vezér akar lenni, minden munkafolyamatba be akar avatkozni a csapaton belül, és ettől megfosztják" - mondta Herbert.

Brit sajtóértesülések szerint a híresztelésekkel ellentétben Brawn nem készül a McLarenhez szerződni, s noha ennek alapja lehetne az, hogy korábban a Honda gyári csapatának főnöke volt, a szakembernek állítólag nem tetszettek a japánok vállalatezetési módszerei. A Honda 2015-ben tér vissza a bajnokságba a McLaren motorszállítójaként.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!