Vágólapra másolva!
Austin helyett az olasz pályán próbálhatják ki a 2014-es Pirelliket. A gumigyártó a többi csapatot is meghívta a tesztre.

Miután a riválisok megvétózták a McLaren októberre tervezett gumitesztjét – amelyre néhány héttel az USA Nagydíj előtt pont Austinban került volna sor -, a Pirellinek új helyszínt kellett találnia a 2014-es abroncsok kipróbálásához. Az Auto Motor und Sport szerint a gyártó már el is döntötte, hogy a tervezetnél két héttel később, november 11-én és 12-én az olaszországi Vallelungában kerítenek sort a tesztre, bár az FIA-nak előtte még jóvá kell hagynia ezt.

A Pirelli állítólag több csapatnak is felajánlotta a teszten való részvétel lehetőségét, hiszen számukra nagyon fontos lenne, hogy minél több kilométert tegyenek meg a jövő évi gumikkal. A sportigazgató Paul Hembery pont a héten fakadt ki amiatt, hogy a csapatok közötti paranoia miatt nem tudnak rendesen felkészülni a szabályváltozásokkal teli 2014-es idényre.

A McLaren a hírek szerint két fiatal tesztpilótát, a brit Oliver Turvey-t és a dán Kevin Magnussent veti be a novemberi teszten. Utóbbi számára különösen fontos lehet, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsön egy F1-es autóban, hiszen a McLaren már a következő idényre szeretne helyet találni neki a mezőnyben.

A McLaren mellett több csapat is részt vehet a vallelungai gumiteszten Forrás: Pirelli

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!