Vágólapra másolva!
Az ötéves hosszabbításért cserébe az interlagosi pálya tulajdonosai vállalták, hogy végrehajtják a szükséges modernizációt.

A Forma-1-es bajnokságban az interlagosi pálya számít a legelavultabbnak, de a létesítmény egy új szerződésnek köszönhetően 2020-ig biztosan részese lesz a versenynaptárnak. Az ötéves hosszabbítás egyik feltétele az, hogy a tulajdonosok végrehajtsák a szükséges fejlesztéseket - ennek részeként többek között modernizálják a bokszutcai épületeket és a paddockot is.

A szerződést szerdán írta alá Bernie Ecclestone a szervezőkkel. "Nagyon örülök, hogy a polgármester beleegyezett az évek óta kért fejlesztésekbe" - mondta Ecclestone. "Amennyiben ez nem történt volna meg, fontolóra vettük volna, hogy ne tartsunk itt versenyt."

2020-ig biztos marad a Brazil Nagydíj Forrás: AFP/Antonio Scorza

A következő szezonban egyébként fennáll annak a lehetősége, hogy egyetlen brazil versenyző se legyen a mezőnyben, ami 1970 eleje óta egyszer sem fordult elő. Jelenleg Felipe Massa az egyetlen brazil a Forma-1-es pilóták között, de távoznia kell a Ferraritól, és kérdéses, hogy talál-e helyet máshol.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!