Vágólapra másolva!
Koreában az első edzésnap előtt kijelentette, hogy ha lesz is hátfájása, az valószínűleg elviselhető lesz, ezért nem forog veszélyben a részvétele a nagydíjon.

Kimi Räikkönen nem aggódik amiatt, hogy az őt hosszú ideje gyötrő hátfájás megakadályozná a részvételét a Koreai Nagydíjon. A problémájára az előző verseny szombati napján, Szingapúrban derült fény, miután a fájdalmai akkorák voltak, hogy felvetődött annak lehetősége, hogy kihagyja az időmérőt és a futamot. Végül azonban vállalta a vezetést, és a versenyen a dobogóra is felállhatott.

A Lotus finn pilótája a Koreai Nagydíj előtti csütörtökön magabiztosan nyilatkozott a részvételét illetően. "Ha nem versenyeznék, nem lennék itt. Értelmetlen lett volna idejönnöm, ha úgy gondolnám, hogy nem fogok versenyezni" - mondta. "A többit értelemszerűen holnap fogjuk meglátni. Jelenleg rendben vagyok, viszont amíg nem vezetek, nehéz megmondani, hogy mi lesz. De szerintem minden rendben lesz."

Kimi Räikkönen Szingapúrban Forrás: AFP

A hátfájása egy 2001-es Magny Cours-i teszten elszenvedett balesetre vezethető vissza. Mint elmondta, karrierje hátralevő részében valószínűleg együtt kell élnie a fájdalmakkal. "Ahogy az előző versenyen is kijelentettem, nem az volt az első ilyen eset, és biztos vagyok benne, hogy nem is az utolsó" - közölte. "Ezzel már régóta küzdök."

"Az évek múlásával nyilván egyre több gond van a szervezettel, de biztos vagyok benne, hogy el lehet viselni a problémákat."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!