Vágólapra másolva!
A koreaiak továbbra is egy előnyösebb szerződést szeretnének kiharcolni Bernie Ecclestone-nál. Éjszakai versenyt is szívesen rendeznének.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által múlt pénteken közölt, 22 nagydíjat tartalmazó előzetes versenynaptárban három futam – a koreai, a New Jersey-i és a mexikói - megcsillagozva szerepel, tehát továbbra is bizonytalan, hogy ezek a helyszínek vendégül láthatják-e a Forma-1-et 2014-ben.

A 2010 óta megrendezésre kerülő Koreai Nagydíj szervezői évek óta küzdenek azért, hogy kedvezőbb anyagi feltételekkel új szerződést köthessenek Bernie Ecclestone-nal, a jelenlegi megállapodás mellett ugyanis minden évben jelentős veszteségeket könyvelnek el. Mivel a Forma-1 nagyura nem a rendezési díjak csökkentéséről híres, az ázsiai verseny megrendezése továbbra is komoly veszélyben forog.

Lehetséges, hogy idén lesz utoljára Koreai Nagydíj Forrás: Ferrari

„Szeretnénk előnyösebb szerződést kötni a Formula One Managementtel. Még mindig tárgyalásban állunk Ecclestone úrral, és reméljük, az ügy számunkra kielégítő módon zárul majd le” – nyilatkozta a promóter képviseletében Won-Hwa Park, aki csupán „ötven százalékos esélyt” lát a verseny túlélésére, de hozzátette, ők továbbra is keményen küzdenek a nagydíj jövőjéért.

Park elismerte, hogy a verseny szervezői egy villanyfényes nagydíj rendezésén is elgondolkoznának, ha az anyagi feltételek ezt lehetővé tennék. „Nagyszerű ötlet. Örömmel fontolóra vennénk az éjszakai futam megrendezését, ha Eccestone úr jobb feltételeket ajánlana nekünk” – nyilatkozta. „A pálya messze esik a belvárostól, így a zaj sem jelentene problémát.”

A hírek szerint egyébként a Koreai Nagydíj szervezőinek az sem tetszik, hogy a jövő évi versenynaptárban - az eddigi október helyett - áprilisi dátummal szerepel a futam, hiszen így túl kevés idő telne el a 2013-as és 2014-es versenyek között, ami anyagi szempontból szintén megterhelő lenne.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!