Vágólapra másolva!
A McLaren Szingapúrban sem tudott a pole pozíció közelébe férkőzni, pedig jó beállításokat találtak az időmérőre. Pérezen kifogott a forgalom.

A McLaren Szingapúrban is hozta az idén megszokott gyenge formáját: Jenson Button 1.4 másodperces lemaradással a 8. helyet szerezte meg az időmérőn, Sergio Pérez pedig a Q3-ba sem jutott be. A brit versenyző már hozzászokott a csapat gyenge teljesítményéhez, a mostani lemaradásuk azonban őt is sokkolta.

„Azt hiszem, az időmérőre eltaláltuk az autó beállítását" – magyarázta. „Ez pedig elég ijesztő, mivel így is másfél másodperc volt a hátrányunk. Nehéz, amikor úgy érzed, hogy tényleg nem hozhattál volna ki sokkal többet az autóból, és mégis ilyen távol vagy az élmezőnytől... De hát nagyjából erről szólt az eddigi évünk."

Martin Whitmarsh csapatfőnök elismerte, hogy a McLaren jelenleg nem képes ennél jobb tempóra. „Jenson rá jellemzően erős és hibátlan teljesítményt nyújtott, a lehető legjobb eredményt érte el, amire az autó képes volt ma este" – fogalmazott.

Button a jól beállított McLarennel sem tudta másfél másodpercnél jobban megközelíteni Vettelt Forrás: AFP

Button a pálya piszkos oldaláról indulva nehéz rajtot jósol magának, ennek ellenére bízik benne, hogy az évad egyik leghosszabb versenyén lesz esélyük előrébb lépni. „Valószínűleg izgalmas futamra számíthatunk, mivel a gumik nagyon szokatlanul működnek" – utalt a két keverék közti nagy különbségre. „Emiatt számos különböző stratégiát láthatunk majd, érdekes lesz megfigyelni, hogy ki mire jut velük."

A másik McLarent vezető Sergio Péreznek éppen Szingapúrban kellene bizonyítania, hogy megérdemli a jövő évi szerződését, ez azonban egyelőre várat magára. „Szerintem ma ott lett volna a helyünk a Q3-ban" – vélekedett utólag.

„Amikor a pálya jobb lett a Q2-ben, én nem tudtam javítani a köridőmön" – magyarázta a mexikói, aki a gumikkal spórolva csak az etap utolsó perceiben gurult pályára, ráadásul a kivezető körén forgalom is hátráltatta. „Itt nagyon könnyű veszíteni akár két tizedet is, és ma ez történt velünk" – tette hozzá.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!