Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban a Lotus sztárversenyzője, valamint két szakembere is úgy döntött, hogy a Ferrarinál folytatja a karrierjét, de a csapatnak sikerült erősítenie is a mérnöki gárdáját: Nicolas Hennelt pont a Ferrariból szerződtették.

Úgy látszik, hogy a bajnoki címre évek óta hiába ácsingózó Ferrari elsősorban a Lotus tagjait átcsábítva próbálja javítani a humán erőforrásait, hiszen tavasszal a mérnök James Allisont szerezték meg, a múlt héten pedig kiderült, hogy Kimi Räikkönen mellett az aerodinamikai szakember, Dirk de Beer is csatlakozik hozzájuk.

Bár utóbbi csapatváltását hivatalosan egyik fél sem erősítette meg, az átigazolásról beszámoló Autosport azt írja, hogy a Lotus az eddig pont a Ferrari alkalmazásában álló Nicolas Hennellel pótolja de Beert. Hennel korábban már dolgozott ennél az alakulatnál, melyet anno Benettonnak, illetve Renault-nak hívtak, továbbá a McLaren alkalmazásában is állt. Az Autosport információi szerint a mérnök októberben kezdi meg a munkát a Lotusnál, ahol a 2014-es autó fejlesztésében fog segíteni.

Elképzelhető, hogy Hennelt eleve nem is nagyon marasztalta a Ferrari, mivel a maranellóiak autóján az utóbbi időben nem mindig váltak be a fejlesztések.

A Lotus is elcsábított egy mérnököt a Ferraritól Forrás: AFP

A szakportál úgy tudja, hogy Felipe Massához hasonlóan a versenymérnöke, Rob Smedley sem marad a Ferrarinál, és a szakember valószínűleg a Williamshez fog szerződni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!