Vágólapra másolva!
A Mercedes egész hétvégén nem tűnt erősnek, az időmérő végén a száradó pályán azonban mégis Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót, zsinórban negyedszer. A brit több hibát is elkövetett a körében, éppen ezért nem értette, hogyan érhette utol benne Sebastian Vettelt.

A változó körülmények alaposan feladták a leckét a csapatoknak a belgiumi időmérőn, egyáltalán nem volt mindegy, hogy ki mikor kezdi meg a gyors körét. Hamilton remekül időzített, hiszen pár másodperccel az edzés vége előtt szelte át a célvonalat, így ő mehetett a legjobb állapotú pályán.

"A sorozatban negyedik pole-om fantasztikus. Remek munkát végzett a csapat az időzítéssel a Q3 végén, abszolút tökéletes volt, pontosan a legjobbkor voltam a pályán. Nagyon meglepődtem, amikor átszeltem a célvonalat és azt mondták, hogy első vagyok." Hamilton azért nyilatkozott így, mivel bevallása szerint több kanyart is elrontott, ráadásul a kormányon lévő kijelzője is elromlott, ami kissé összezavarta.

"Kisodródtam az 1-es kanyarban, és a kormánykijelző azt jelezte, hogy elmaradtam a legjobb időmtől. Aztán futottam egy erős második szektort, utána pedig azt láttam, hogy közeledem Sebastianhoz, ami remek érzés volt." Később az időmérő utáni sajtótájékoztatón Sebastian Vettel azzal viccelődött, hogy "biztos azt hitted, már a levezető körömben vagyok."

Lewis Hamilton az időmérőn Forrás: AFP/John Thys

Ettől eltekintve abszolút tisztában van azzal, hogy melyik csapat tűnik a legerősebbnek itt: "A Red Bullok még mindig előttünk vannak a teljesítményt tekintve, épp ezért az ilyen eredményeket még különlegesebbnek érzem, mivel tudom, hogy a lehető legtöbbet hoztam ki magamból és az autóból" - mondta a brit.

Hamilton az Origo F1 Hírek versenytempót firtató kérdésére a sajtótájékoztatón elmondta, hogy "a versenytempónk nem rossz, ezt Nico (Rosberg) bebizonyította. Nekem is volt pár jó köröm, azonban a Red Bullok nagyon gyorsak. Szerintem szoros lesz, úgy hallom, holnap erős esőre számíthatunk."

"Péntek éjjel ismét jó irányba változtattunk az autón, de az időmérő előtt még jobb beállításokat találtunk. Az időmérő arról szólt, hogy jókor a jó helyen kellett lenni. Ilyenkor soha nem tudja az ember, hogy jó helyzetben van-e, most történetesen úgy alakult, hogy az utolsó között szeltem át a célvonalat, és a pálya ilyenkor a legjobb állapotú" - fejezte be a 2008-as világbajnok.

Bár a Q3-ban csapattársa, Rosberg is állt az élen, a németnek végül meg kellett elégednie a 4. helyezéssel, így Mark Webber mellől rajtolhat majd. "Nehéz időmérő volt és a szerencse nem a mi oldalunkon állt. amikor odaértem a kockás zászlóhoz, akkor az enyém volt a legjobb kör, de aztán a pálya tovább száradt, és akinek volt még egy extra köre, az a top 3-ban tudott végezni" - mondta a kissé csalódott pilóta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!