Vágólapra másolva!
Száraz és vizes pályán egyaránt jónak érezte a McLarent, szerinte nem mázlival lett hatodik a spái időmérőn. Sergio Pérez viszont csalódott az időmérő miatt.

Jenson Button a 6. helyet szerezte meg a Belga Nagydíj időmérőjén, sikerült megelőznie mindkét Ferrarit és Lotust is. A McLaren pilótája még úgy is megfelelőnek találta a végeredményt, hogy a Q1-ben negyedik, míg a Q2-ben ötödik lett. "Nagyon örülök, megérdemeltük ezt a pozíciót. Nem szerencsénk volt, a stratégiánk sem volt szemfüles, egyszerűen megvolt a tempónk" - nyilatkozta a Sky Sportsnak.

"Elégedettek voltunk a tempónkkal száraz pályán, a vizesen pedig szerintem egy kicsivel még jobban. A 6. hely rendben van. Azonban egy kicsit még mindig el vagyunk maradva attól, amire számítottunk, és úgy gondoljuk, hogy az aerodinamikai hatékonyság nem elég jó. Ezt meg kell vizsgálnunk Monza előtt."

Jenson Button Forrás: McLaren

Button azt sajnálta kicsit, hogy a Q3 végén a csapat nem végzett tökéletes munkát az időzítéssel, így ő nem tehetett meg annyi kört, mint Lewis Hamilton és a két Red Bull. Sergio Pérez egy hasonló probléma következtében már a Q2-ből sem jutott tovább.

"Kár, hogy nem tudtunk mindent kihozni a lehetőségeinkből, ugyanis vizes pályán egész erős az autónk, tehát ma délután kiváló esélyünk lett egy jó rajtpozícióra" - mondta a mexikói, aki 13. lett. "Emiatt természetesen kicsit csalódott vagyok. Kicsit későn hajtottunk pályára (a Q2-ben), így kicsúsztunk abból a sávból, amelyben még megtehettük volna egy olyan kört, amely Q3-at ért volna. Az aszfalt állapota gyorsan javult, tehát mi is sokat faraghattunk volna a köridőnkből."

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint Pérez csak 1-2 másodperccel később érkezett a rajtvonalhoz azután, hogy a lámpák pirosra váltottak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!