Vágólapra másolva!
A wokingi istálló pilótái a délelőtti, csúszós edzésen jobbnak érezték az autójukat, mint a délutáni, száraz pályás gyakorláson.

A két McLaren versenyző közül Sergio Pérez volt a gyorsabb mindkét szabadedzésen. A mexikói délelőtt a 4., délután a 8. helyet szerezte meg. "Ma nagyon jól sikerült az első szabadedzésünk, de nehezebb lett a második. Ez kissé meglepett minket, mivel reggel a kocsi nagyon erősnek és gyorsnak tűnt, rendkívül elégedett voltam a balansszal. De délután, ahogy mondtam, kevésbé volt következetes az autó viselkedése." – nyilatkozta a fiatal versenyző. "Annak örülnék, ha esne, vagy változékony lenne az időjárás, tudjuk, hogy ez itt bármikor előfordulhat" – tette hozzá.

Jenson Button a Les Combes-ban Forrás: AFP

Pérez csapattársa, Jenson Button reggel a 14., délután a 15. helyet szerezte meg, de délelőtt sokáig az élen is állt a tabellán. "Számomra az első szabadedzés nagyon jó volt, elégedett voltam a kocsival. Jó volt a balansz és a tempó is. Nem nyomtam túl keményen a nedves részeken, de a szárazon nagyon jónak tűnt minden. Délután azonban máshogy éreztem. Ez valószínűleg a melegebb levegő és talán a szél miatt alakult így, de sokat kell dolgoznunk, hogy rájöjjünk, pontosan miért is" – nyilatkozta a 2009-es világbajnok.

"Remek dolog visszatérni Spába: a pálya egyszerűen káprázatos. Ez az egyik legjobb pálya a versenyzőknek, gyors és van ritmusa. Elismerem, nem túl megbocsátó, de úgy tud ilyen lenni, hogy nem nagyon érdekel. Úgy vélem, ezt az összetevőt kissé elvesztettük azoknál az új pályáknál, amelyek az utóbbi pár évben kerültek be a naptárba. Ezek az öreg klasszikusok emlékeztetnek arra, hogy miért szeretem annyira ezt a sportot: ez a pálya, Monza, Szuzuka, stb."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!