Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke elárulta, a háromszoros bajnok nem győzködi a csapatot, hogy kit szerződtessenek mellé csapattársnak.

Mark Webber az idény végén távozik a Forma-1-ből, így a Red Bullnál felszabadul egy hely. Jelenleg Kimi Räikkönen és Daniel Ricciardo személyében két komoly jelölt van a betöltésére, bár az elmúlt hetekben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint akár Fernando Alonso is a Red Bullnál köthet ki.

A csapat egyelőre kivár a döntéssel, és Christian Horner továbbra sem utal rá, hogy Räikkönennek vagy Ricciardónak jobbak-e az esélyei. "Megfelelő mennyiségű információnk van a döntéshez. Nyilvánvalóan a két leggyorsabb és legerősebb versenyzőt akarjuk az autóba ültetni jövőre, és Daniel, illetve Kimi egyaránt kiváló választási lehetőséget jelent" - nyilatkozta a Press Association-nek a csapatfőnök.

Azt korábban már leszögezte, hogy a jelenleg a Lotus alkalmazásában álló Räikkönen szerződtetését nem akadályoznák meg a finn magasabb fizetési igényei. Horner elmondta, hogy Vettel nem akar beleszólni a csapat döntésébe.

"Nem gondolom, hogy Sebastian aggódna kiállni valamelyik versenyző ellen, és nem is hangoztatta, hogy ő kit látna szívesen. Ismeri Kimit és Danielt is. Mindkét pilóta gyors, és kihívást jelentene neki, de semmilyen módon sem próbálta befolyásolni a csapatot" - mondta.

Sebastian Vettel (Red Bull) Forrás: Red Bull

Azt is előre tisztázta, hogy Vettel nem kap automatikusan első számú versenyzői státuszt jövőre. "Mindkét versenyzőnek egyforma esélyeket fogunk biztosítani" - jelentette ki. "A pályán nyújtott teljesítményük határozza meg, hogy ki lesz a vezér, és mindig az lesz, akinek több pontja van."

Nemrég maga Vettel is arról beszélt, hogy neki mindegy, ki lesz a csapattársa. "Végül is nem számít, kit választanak. Ha mindenkit le akarok győzni, akkor mindegy, hogy ki versenyez az én csapatomban, és ki máshol."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!