Vágólapra másolva!
Egy londoni bíróságon kell bemutatnia a sportág 2006-os tulajdonosváltásáról készített dokumentumokat. Ezúttal csak tanúként kell megjelennie.

Miután július közepén a müncheni ügyészség hivatalosan is vádat emelt Bernie Ecclestone ellen a Gerhard Gribkowsky-féle vesztegetési botrányban, a Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa újabb bírósági ügybe keveredhet. Ezúttal egy londoni bíróság szólította fel, hogy mutassa be azokat a dokumentumokat, amelyek a Forma-1 legutóbbi tulajdonosváltásának részleteit rögzítik.

A Forma-1 tulajdonosa 2006-ban a CVC Capital Partners lett, állítólag Ecclestone hathatós közbenjárásával. A hírek szerint ugyanis a vállalat biztosította őt arról, hogy a tulajdonosváltás után is az F1 élén maradhat, ezért Ecclestone a CVC-t favorizálta a többi potenciális vevő ellenében. A vád szerint a 82 éves üzletember körülbelül 50 millió eurós kenőpénzt adott a korábbi társtulajdonos német bank, a Bayern LB hitelkockázati elemzőjének, Gerhard Gribkowskynak, hogy a valósnál alacsonyabbra becsülje a bank F1-es részesedésének értékét.

Ecclestone-nak újabb bíróságon kell megjelennie Forrás: AFP/Peter Parks

Az ügyet bonyolítja, hogy a Financial Times értesülései szerint a Constantin Medien nevű német médiacsoport kártérítési követelést nyújtott be, állításuk szerint ugyanis több mint 170 millió dollárt buktat azzal, hogy Gribkowsky alulbecsülte a Bayern LB részesedését. A Constanstin Medien ugyanis szerződésben állt a bankkal, és az eladásból származó pénz bizonyos hányada őket illette.

Ecclestone-nak várhatóan október 28-án kell megjelennie a bíróságon, ahol át kell adnia a tulajdonosváltást rögzítő dokumentumokat. Ebben az ügyben egyelőre csak tanúként idézik be.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!