Vágólapra másolva!
A britnek eseménydús versenye volt a Hungaroringen, de élvezte, és szerinte határozottan fejlődött a McLaren. Péreznek nem vált be, hogy a használt közepes gumikon rajtolt.

Jenson Button a 7. helyen ért célba a Magyar Nagydíjon, s bár ennél a McLaren idei, gyengébb szezonjában is volt már jobb eredménye, viszonylag elégedetten nyilatkozott a verseny után. Elsősorban annak örült, hogy a McLarenen különösen jól viselkedtek a Pirelli új abroncsai, ezért a keményebb gumikon rajtolva két kiállással tudta teljesíteni a versenyt.

"A közepes abroncsaim majdnem a verseny feléig bírták – tovább használtam őket, mint bárki más" – nyilatkozta. "A középső etapunkban a lágy keveréken is nagyon jó volt a tempóm."

Button a rajtot is remekül kapta el, az első kör végére a 8. helyre jött fel a tizenharmadikról. Ezután keményen meg kellett küzdenie azért, hogy tartani tudja a pozícióját, több látványos csatát is vívott az ellenfeleivel. Sebastian Vettel az első bokszkiállása után pont a McLaren mögé érkezett vissza, és hátulról nekikoccant a britnek, amikor megpróbálta megelőzni őt.

Button élvezte a Magyar Nagydíjat Forrás: AFP

"Élvezetes verseny volt, bár néha úgy tűnt, a többiek engem vesznek célba" – utalt arra, hogy később Romain Grosjeannal is ütközött. "Sebastian sokszor próbálkozott előzéssel, és a 2-es kanyar bejáratánál eltalálta a hátsó kerekemet. Megsérülhetett az első szárnya, de én szerencsés voltam, nem kaptam defektet."

Button több mint tíz körön keresztül tartotta maga mögött a láthatóan gyorsabb Vettelt, de a 24. körben nem bírta tovább: a németen kívül az időközben mögéjük érkező Grosjean és Alonso is megelőzte őt. Ennek ellenére pozitívan értékelte a versenyét, hiszen többek között Felipe Massát is sikerült megvernie. "Tiszta versenyben legyőztünk egy Ferrarit, és az egyik Mercedesszel is ez történt volna, ha Nico (Rosberg) nem esett volna ki" – mondta. "A 7. helyezés nem hangzik túl izgalmasan, de remek munkát végeztünk ezen a hétvégén, és sikerült előrelépnünk."

A McLaren másik versenyzője, Sergio Pérez csalódottan szállt ki az autójából, hiszen az ígéretes taktikája ellenére sem tudott javítani az időmérőn elért 9. helyezésén. A mexikói a közepes gumikat használta a Q3-ban, a verseny első etapjában viszont ez nem tűnt jó választásnak. "Akkor működhetett volna a kétkiállásos taktikánk, ha a lehető legjobb állapotban maradtak volna azok a gumik, amiken rajtoltam" – magyarázta. "Tegnap azt hittem, több pontot szerezhetünk, de az időmérő túlságosan megviselte a közepes gumikat."

"Túl sok időt veszítettünk az első etapban" – folytatta. "Az autóm hátuljával is küszködtem, majd a tervezettnél korábban kellett kiállnom a bokszba, és végül a forgalomban is időt veszítettem. Kár érte."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!