Vágólapra másolva!
Csak egy versenyképes istálló ajánlatát fogadná el, ha távoznia kell a Ferraritól. Di Resta és Hülkenberg sem tagadta, hogy megkörnyékezték az olaszok.

Mivel a Ferrari tavaly csak egy évre hosszabbította meg a hullámzó teljesítményt nyújtó Felipe Massa szerződését, a brazil idén sem érezheti magát biztonságban. Bár jobban kezdte az idényét, mint tavaly, nem teljesít elég kiegyensúlyozottan, többször is saját hibája fosztotta meg értékes pontoktól. Nemrég a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is elismerte: csak az idény későbbi szakaszában döntenek Massa sorsáról.

A brazil mindenesetre elárulta, nem ragaszkodik a Forma-1-hez, amennyiben távoznia kell jelenlegi csapatától. Fontolóra venné más istállók ajánlatát, de csak olyanokét, amellyel van esélye sikereket elérni. "Ha váltanom kell, akkor versenyképes csapathoz mennék – ha erre nincs lehetőségem, nem szeretnék a Forma-1-ben maradni" – mondta az O Estado de Sao Paulo című lapnak. "Az F1-ben akarok maradni, de azért, hogy versenyezzek, nem azért, hogy csak részt vegyek a futamokon."

Massa versenyképes csapatnál képzeli el a jövőjét Forrás: AFP

Mivel a 32 éves Massát "nem érdeklik" a kisebb csapatok, egy másik szériában keresne munkát, ha nem sikerül hosszabbítania a Ferrarival. A brazil helyére Paul di Restát és Nico Hülkenberget tartják a legesélyesebb jelöltnek, és az utóbbi napokban egyikük sem tagadta, hogy szívesen versenyezne a Ferrarinál. "Az igazat megvallva, a menedzsmentem azon dolgozik, hogy egy olyan csapatnál találjon nekem helyet, ahol a legtöbbet léphetnék előre" – mondta Di Resta, amikor a Ferrariról kérdezték. A Force India skót pilótája korábban úgy nyilatkozott, fiatalként minden versenyző arról álmodik, hogy egyszer az olaszok autóját vezethesse.

"A Ferrarinak elképesztő történelme van, és ma is az élcsapatok közé tartozik" – nyilatkozta a Frankfurter Rundschaunak Hülkenberg, akinek nevét korábban a Lotusszal is összefüggésbe hozták. "Ami a jövőmet illeti, még minden nyitott."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!