Vágólapra másolva!
Az istálló számos sikert tudhat magáénak a Magyar Nagydíjon, de idén nem a győzelem reményében utaznak Mogyoródra. A nürburgringi formájukból merítenek erőt.

A Magyar Nagydíj történetében a McLaren a legsikeresebb istálló, eddig 11 alkalommal intették le őket az első helyen. A hungaroringi pályát Jenson Button is nagyon kedveli, hiszen két fontos győzelmet is aratott itt: 2006-ban, a Honda színeiben életében először nyert futamot, 2011-ben pedig saját bevallása szerint élete egyik legjobb versenyét teljesítette Magyarországon.

„Remek pálya, remek helyszínen” – nyilatkozta a brit egy héttel a nagydíj kezdete előtt. „Számtalan kedves emléket őrzök a Hungaroringen futott versenyeimről.”

A McLaren azonban idén gyengébben teljesít, az eddigi kilenc futamon még a dobogóra sem tudtak felállni. Ezért jövő hétvégén nem a győzelem reményében hajtanak ki a pályára, az utóbbi futamokon látott fejlődésüket viszont mindenképpen szeretnék folytatni.

A McLaren hagyományosan jól szerepel a Hungaroringen Forrás: AFP

„Idén nehéz lenne győzelmet aratnunk, de úgy gondolom, a csapat nagyszerű munkát végez: Németországban jól bántunk a gumikkal, és a stratégiánk is olyan jó volt, mint korábban bármikor” – magyarázta Button. „Jó lenne, ha kicsit gyorsabb lenne az autónk – akkor a remek döntéseinknek köszönhetően az élmezőnyben is több vizet zavarhatnánk.”

Button célja idén az, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az autójából az időmérőn és a versenyen is. Hasonló tervei vannak Sergio Péreznek is, aki az eddigi hungaroringi versenyein még pontot sem tudott szerezni. „Kár érte, mert élvezem a versenyzést ezen a pályán, és az időmérőkön általában jól teljesítek” – nyilatkozta. „Idén reális célokkal utazom Magyarországra: a pozitív nürburgringi hétvégénk után arra koncentrálunk, hogy tovább javítsunk az MP4-28-on, és jobban megértsük a viselkedését.”

„Szerintem a németországi futam megmutatta, hogy ha minden összejön, akkor velünk is számolni kell, még ha nem is mi diktáljuk a tempót. Egy nehéz szezonban ez óriási motivációt ad” – tette hozzá a mexikói. „Jó lenne, ha a nyári szünet előtt erős pontszerző helyen tudnánk célba érni.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!