Vágólapra másolva!
A csapatfőnök szerint Hamilton nyilatkozatai nem befolyásolják a csapatnál uralkodó hangulatot, sőt a kritikái építő jellegűek. 

Bár Lewis Hamilton idén már három alkalommal megszerezte a pole pozíciót, csapattársával, Nico Rosberggel ellentétben még egy futamgyőzelmet sem aratott. Silversone-ban egy defekt miatt kellett lemondania az első helyről, a Nürburgringen pedig világossá vált, hogy a Mercedesnek a legutóbbi versenyeken látott formajavulás ellenére sem sikerült teljesen megoldania a gumiproblémáit.

Hamilton a szezon során már többször hangot adott a csalódottságának, a Németországban elért 5. helyezése után is lemondóan nyilatkozott. Elárulta, nem bízik benne, hogy a közeljövőben felállhat a dobogó legfelső fokára. Bár sokak szerint Hamilton hozzáállása negatívan befolyásolhatja a Mercedes munkamorálját, az istállót irányító Ross Brawn szerint szó sincs ilyesmiről.

Hamiltonnak még várnia kell első mercedeses győzelmére Forrás: AFP/Alexander Klein

„Lewis ilyen – ami a szívén, az a száján. A verseny után azonban nagyon hasznos észrevételei voltak” – nyilatkozta a nürburgringi futamra utalva. „Egészséges csalódottságról van szó, ez nem negatívum. A megbeszélésen mindkét versenyzőnk remek betekintés adott arról, hogy mi történt.”

A Mercedes eddig hullámzó teljesítményt nyújtott 2013-ban: Rosberg két győzelme után világbajnoki esélyesnek kiáltották ki őket, egyes futamokon viszont még a pontszerzésért is alaposan meg kellett küzdeniük. A konstruktőri bajnokságban így is a második helyen állnak, Hamilton pedig a 4. pozíciót foglalja el a versenyzők között. Brawn szerint mindenképpen pozitívan kell értékelniük az eddigi teljesítményüket.

„Figyelembe kell vennünk, hogy honnan jutottunk el ide” – utalt a 2012-es idény végén tapasztalt eredménytelenségre, amikor sorozatban öt versenyen pontot sem tudtak szerezni. „Csalódottak vagyunk amiatt, hogy Németországban 12 pontot szereztünk. A tavalyi szezon második felében viszont a jobb karunkat is odaadtuk volna 12 pontért.”

„Továbbra is másodikak vagyunk a világbajnokságban, és még sok van bennünk” – tette hozzá a csapatfőnök.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!