Vágólapra másolva!
Ross Brawn elismerte, hogy nem tudták megfelelően követni a beállításokkal a pálya tapadásának javulását, délután Lewis Hamilton autóján kifejezetten rossz változtatásokat hajtottak végre.

Noha Sebastian Vettel szerint jó formát mutatott a Mercedes a Német Nagydíj első edzésnapján, a csapatnál úgy érzik, bőven van még tennivalójuk. Ross Brawn csapatfőnök elmondta, hogy Nico Rosberg és Lewis Hamilton egyaránt alulkormányzottsággal küszködött. "A pálya tapadása gyorsan javult, mi viszont nem megfelelően igazítottuk hozzá a beállításokat" - nyilatkozta.

Az első edzésen Hamilton és Rosberg kiemelkedett a mezőnyből, délután azonban, amikor előkerültek a lágy gumik is, nem ők érték el a legjobb köridőt, hanem Vettel. Rosberg 235 ezredmásodperces lemaradással végzett mögötte, és a visszatérő kevlárpalástos gumikról elmondta, hogy csiszolni kell hozzájuk a beállításokat.

Nico Rosberg (Mercedes) Forrás: AFP



"Mások az abroncsok, másfajta beállításokat követelnek meg, ezért a mai nap jó lehetőség volt a tanulásra. Gyorsabban és jobban meg akarjuk érteni (az új gumikat), mint a többi csapat" - közölte. "Úgy tűnik, hogy egy mért körön ismét gyorsak vagyunk, és a hosszú etapok sem voltak rosszak."

Hamilton arra panaszkodott, hogy zsákutcába jutott a beállításokkal. "A délelőtt egész jól alakult, az autót jónak éreztem, de utána olyan változtatásokat hajtottunk végre, amelyek délután nem váltak be. A második edzésen romlott az autó balansza, és ezt feltérképezzük holnapig, továbbá valószínűleg visszavonunk néhány változtatást. Biztos vagyok benne, hogy újra formába lendülünk a harmadik edzésre" - mondta a brit, aki délután 8. lett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!