Vágólapra másolva!
A többi élcsapat szerint nem lehet véletlen, hogy a németek a májusi pirellis tesztjük óta három versenyből kettőt megnyertek. Már a Mercedest is egyértelműen bajnokesélyesnek tartják.

Úgy tűnik, a Mercedes közvetlen riválisai még mindig nem tudtak beletörődni, hogy a Nemzetközi Bíróság nem ítélte komolyabb büntetésre a májusban szabálytalan gumitesztet végrehajtó németeket. A többi istálló különösen azért bosszankodik a viszonylag enyhe szankció miatt, mert az év elején komoly problémákkal küzdő Mercedes látványosan megtáltosodott a háromnapos gyakorlás óta: Nico Rosberg Monacóban és Silverstone-ban nyerni tudott, Kanadában pedig Lewis Hamilton állhatott fel a dobogóra.

Az elmúlt három futamon látott formajavulásnak köszönhetően a Mercedes előrelépett a konstruktőri bajnokság második helyére, és a versenyzőik is egyre közelebb kerülnek a tabella éléhez. A mindkét bajnokságot vezető Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, hogy már a németek is komoly veszélyt jelentenek rájuk. „Jó csapatot alkotnak, gyors autójuk van, és a versenyzőik is nagyszerűek” – nyilatkozta a Speed Weeknek. „Biztos vagyok benne, hogy a szezon végéig harcban állnak majd a bajnoki címért – a Ferrarihoz és a Lotushoz hasonlóan. Még sokáig tart ez a bajnokság.”

Rosberg a legutóbbi három futamból kettőt megnyert Forrás: Mercedes

Bár Horner nyíltan nem kritizálta a tesztbotrányban bűnösnek nyilvánított németeket, azért utalt arra, hogy a háromnapos körözés jót tett az istállónak. „Ebben az ügyben nem nekem kell ítélkeznem. Csak ennyit kérdezek: hány versenyt nyertek a teszt előtt?” – tette fel a költői kérdést.

A Lotus főnöke, Eric Boullier kevésbé volt kíméletes, amikor a németek feltámadásáról kérdezték. „A teszt óta megrendezett három versenyből kettőt megnyertek – ebből könnyű levonni a következtetést” – mondta, majd hozzátette, szerinte nem lehet szó véletlen egybeesésről. „Tudnék arról, ha a Forma-1-ben a véletlenen múlnának a versenyek.”

Bár a németek egyelőre óvatosan nyilatkoznak a bajnoki esélyeikről, a konstruktőri tabellán a 3. helyre visszacsúszó Ferrarinál is elismerték, hogy a Mercedes valós esélyekkel szállhat harcba a címért. „Láthattuk, hogy nem csak a Red Bull, hanem a Mercedes is nagyon, nagyon erős” – nyilatkozta a csapatfőnök Stefano Domenicali. „Megoldották a gumikopással kapcsolatos problémáikat. Ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, mindenképpen javítanunk kell az autónkon.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!