Vágólapra másolva!
A csapat akkora pénzhiánnyal küzd, hogy még versenyzőjük, Nico Hülkenberg májusi bérét sem tudták kifizetni. A Gazprom mentheti meg őket.

Komoly pénzügyi problémák sújtják a Forma-1-ben két évtizede versenyző Sauber csapatot. A svájci Blick információi szerint a többmillió eurós hiánnyal küzdő istálló kénytelen leállítani a fejlesztéseket, és egyre több a kifizetetlen számlájuk a beszállítók felé. A helyzet súlyosságát azzal szemlélteti a Bild, hogy a csapat idei hat pontját szerző Nico Hülkenberg még nem kapta meg a májusi fizetését.

A tavaly ősszel kinevezett csapatfőnök, Monisha Kaltenborn elismerte a nehézségeket. "Igen, jelenleg valóban nehézségekkel küzdünk, azonban ebből a helyzetből is ki fogunk jönni. Ezt a szezont mindenképpen teljesíteni fogjuk" - mondta.

Pénzügyi nehézségekkel küzd a Sauber Forrás: Sauber

A Blick úgy tudja, hogy az orosz gázipari nagyvállalat, a Gazprom hozhat tőkét a Sauberhez. Kaltenborn erről annyit mondott az újságnak, hogy "egy ideje már tárgyalunk egy lehetséges partnerrel, de a tárgyalások tovább tartanak, mint eredetileg gondoltuk. Mindenesetre jó úton haladunk." A Gazprommal való megegyezést segítheti, hogy a Sauber tavaly a Chelsea futballcsapatának partnere lett, amelynek a Gazprom az egyik támogatója, a tulajdonosa pedig az orosz üzletember, Roman Abramovics.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!