Vágólapra másolva!
A brazil versenyző a pályák jellegét okolja a Ferrari előző két futamon nyújtott gyengébb teljesítményéért, de bízik benne, hogy a Brit Nagydíjon ismét erősek lesznek.

Nem szerepelt jól a Ferrari az előző két versenyhelyszínen. Fernando Alonso Monacóban és Kanadában is csak Sebastian Vettel mögött ért célba, így 36 pontra nőtt a hátránya mögötte a tabellán, Felipe Massa pedig ezalatt egy kiesést és egy 8. helyet könyvelhetett el.

A brazil ugyanakkor bizakodva várja a bajnokság folytatását, mivel a Brit, valamint a Német Nagydíj helyszíne a hagyományos pályák közé tartozik, és nem annyira egyedi, mint ahol az előző két futamot rendezték - Monacóban az utcai környezet, Kanadában a hosszú egyenesek és lassú sikánok egyvelege jelentette a különlegességet.

"Úgy vélem, hogy Silverstone valamelyest kedvezőbb lehet számunkra" - idézte Massát az Autosport. "Sok közepesen gyors és gyors kanyar van rajta. Szerintem jobbak leszünk a rendes pályákon."

"A montreali pálya teljesen más azokhoz képest, amelyekre legközelebb megyünk. Silverstone-ban és a Nürburgringen sok a nyújtott kanyar."

Massa szerint a gyors kanyarok fekszenek a Ferrarinak Forrás: AFP

Massa emlékezetett rá, hogy a hasonló karakterisztikájú sanghaji és barcelonai pályán "nagyon erős" volt a Ferrari autója, amit Alonso győzelmei igazolnak is. Szeretné, ha ő maga is újra formába lendülne, miután az előző versenyeken különböző akadályok hátráltatták: Monacóban kétszer is nagy balesetet szenvedett - a futamon műszaki hiba következtében -, Kanadában pedig összetörte az autóját az időmérőn.

"Több szerencsét szeretnék a következő versenyen, jó lenne megmutatni az időmérőn és a futamon, hogy mire vagyunk képesek. Tudom, hogy adott a tempónk, és ez a lényeg" - közölte.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!