Vágólapra másolva!
Nem érti, miért büntették meg a kék zászlók figyelmen kívül hagyása miatt, amikor előzőleg ő is sokat bajlódott a lekörözésekkel.

Bár a hányattatások ellenére az 1 pontot érő 10. helyre hozta be Force Indiáját, Adrian Sutil kiakadt a Kanadai Nagydíj sportfelügyelőire, akik áthajtásos büntetésre ítélték, mert nem húzódott félre elég gyorsan a lekörözésére készülő autók elől. Szerinte a döntés nem volt következetes.

"Én is harcoltam (Kimi) Räikkönennel, keményen nyomtam a gázt. Igyekeztem helyet hagyni az egyenesben, hogy elmehessenek mellettem, és (Lewis) Hamilton ott is előzött meg a DRS segítségével" - mondta a Sky Sportsnak a dühös Sutil. "Azt gondoltam magamban, oké, egy körrel tovább voltak mögöttem, de egy ilyen pályán ez normális."

"Én is rengeteg kört töltöttem a lekörözésre váró autók mögött. Az FIA borzasztóan következetlen volt, nem értem az egészet."

Sutilnak zűrzavarosan alakult a versenye Forrás: AFP

Sutilnak korábban is voltak kalandjai a montreali pályán: az egyik Williams támadása közben megpördült, és vesztett öt helyet, a másik pedig hátulról nekiment az utolsó kanyar féktávján.

"(Valtteri) Bottas megelőzésére akkor láttam lehetőséget, amikor a 2-es kanyarból rosszul gyorsított ki. Egymás mellé kerültünk, de én rámentem a rázókőre, amely megforgatott. Ez egyszerű versenybaleset volt - pechem volt vele, abból a szempontból viszont mázlim, hogy vissza tudtam fordulni, és folytatni tudtam a versenyt."

"Hátraestem, de akkor (Pastor) Maldonado elvétette a féktávot - ahogy mindig -, és hátulról nekemjött. Ennek komoly következményei lettek, mert megsérült tőle az autóm."

Maldonadót a felügyelők szintén megbüntették a baleset okozása miatt, Sutilnak azonban törött hátsó szárnnyal kellett teljesítenie a fennmaradó 63 kört. Ugyanakkor elismerte, hogy ha Bottas előzése közben nem hibázik, nem keveredett volna ennyi balhéba.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!