Vágólapra másolva!
A Ferrari megerősítette, amit eddig csak sejtettek: Felipe Massa második monacói balesetét nem vezetői, hanem műszaki hiba okozta. A felfüggesztés egyik eleme tört el.

Két hatalmas balesetet is elszenvedett Felipe Massa a Monacói Nagydíj hétvégéjén, mindkétszer a célegyenes végi St. Dévote kanyarnál. Először a szombat délelőtti edzésen csapódott a falnak, miután a féktávon ráhajtott az egyik bukkanóra, és a talajra való visszaérkezés után a kerekei blokkoltak, ami irányíthatatlanná tette az autóját.

Szinte pontosan ugyanígy szenvedett balesetet a futam 29. körében is, de a Ferrari már ekkor arra gyanakodott, hogy a második alkalommal valamilyen műszaki hiba történt. A csapat egy hétfői közleményben megerősítette, hogy tényleg így történt. "A vizsgálatunk alátámasztotta a mérnökök első sejtését, megerősíthetjük, hogy a balesetet a felfüggesztés balelső részén lévő egyik elem eltörése okozta" - írta a Ferrari.

Massát a baleset után megvizsgálták a monacói pálya orvosi központjában, de kiderült, hogy a kisebb nyakfájdalmain kívül szerencsére nincs más baja. Már vasárnap este hazamehetett a közelben lévő otthonába, és csapata adott neki néhány nap pihenőt. A Kanadai Nagydíjon való részvétele nincs veszélyben.