Vágólapra másolva!
Bár Sergio Pérez már több ellenfelénél kihúzta a gyufát, Martin Whitmarsh örül, hogy a mexikói ilyen nagy kedvvel versenyez. Szerinte Räikkönen is hibáztatható a monacói ütközésért.

Az elmúlt versenyekhez hasonlóan Sergio Pérez Monacóban is támadó hozzáállással, agresszívan versenyzett, a hercegségben azonban túllőtt a célon. Csapattársa, Jenson Button és Fernando Alonso ellen még sikerült merész előzéseket végrehajtania az alagút utáni sikánban, a verseny végén viszont összeakadt Kimi Räikkönennel, amikor hasonló manőverrel próbálkozott. A finn defektet kapott az ütközés miatt, Pérez autója pedig annyira megrongálódott, hogy kiesett a 6. helyről.

Räikkönen a futam közben "idiótának" nevezte a mexikóit, később pedig úgy vélte, talán egy pofon segítene rajta. Martin Whitmarsh azonban ismét a védelmébe vette a fiatal versenyzőt. "Nem hiszem, hogy sok okunk lenne a panaszra" - idézi a McLaren csapatfőnökét az Autosport. "Monacóban néha előfordul az ilyesmi. Elégedett vagyok a lelkesedésével és a hozzáállásával."

A gyengébben sikerült első futamokat követően éppen Whitmarsh kérte Pérezt arra, hogy keményebben versenyezzen, és a Bahreini Nagydíj után is dicsérte, amikor Buttont bosszantotta harcias stílusával. A csapatfőnök a monacói incidens ellenére is elégedett a mexikói keménységével. "Néha előfordul, hogy az ember túlvállalja magát, de szerintem nagyszerű előzéseket is végrehajtott. Örülök, hogy ilyen elkötelezett a versenyzés iránt" - mondta.

Pérez és Räikkönen ütközése miatt egyik versenyző sem kapott büntetést, de a legtöbben a mexikóit hibáztatják. Whitmarsh szerint ez nem ilyen egyértelmű. "Kétféle nézőpontból közelíthetjük meg az esetet: Checo úgy érzi, hogy nem volt elég helye, és Kimi kiszorította őt. Én ezt is megértem" - mondta. "Kimi pedig azt mondja, hogy ő a saját ívét védte, és Checo talán túl agresszívan érkezett meg."

"Nyilvánvalóan merész próbálkozás volt, de egy autóversenyzőnek néha kell vállalnia egy kis kockázatot. Ha sikerül, hőssé válik, ha nem, csalódást okoz."