Vágólapra másolva!
A monacói futamot meg is kellett szakítani, miután Maldonado és Chilton ütközött, de a venezuelai versenyző, akinek az autója keményen a palánknak csapódott, megúszta zúzódásokkal.

A Monacói Nagydíjat 46 kör után félbe kellett szakítani piros zászlóval, mert Max Chilton a falba lökte Pastor Maldonado autóját. A Marussia újonc versenyzője a kikötőnél lévő viszonylag gyors balkanyar, a Tabac előtt védekezés közben figyelmetlenül kormányzott balra a belső ívről, és eltalálta Maldonado Williamsét, amely irányíthatatlanul nekicsapódott a szalagkorlátnak, olyan nagy kárt téve benne, hogy nem lehetett rövid idő alatt megjavítani.

Chilton bokszutcán áthajtásos büntetéssel, Maldonado pedig kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A venezuelai pilóta már nyilatkozott is azután, hogy megvizsgálták a pálya orvosi központjában. "Rendben vagyok, rendben érzem magam, csak néhány zúzódásom van" - mondta. A balesetért ő is Chiltont hibáztatta.

"Ijesztő volt. Nem számítottam rá, hogy Chilton keresztbe indul el előttem" - közölte. "Ez nagyon veszélyes volt, ráadásul pont egy gyors kanyar előtt." Chilton szemszögéből így nézett ki az eset: "Láttam, hogy (Esteban) Gutiérrez állóra fékezi a kerekeit a sikánnál, és lépnem kellett, hogy elkerüljem az ütközést. Le kellett vágnom a sikánt, majd visszatértem a pályára a 11-es kanyarnál, de gyorsan közeledett a 12-es. Tudtam, hogy valaki jön mögöttem, de azt nem, hogy már mellém ért."

A futamon Felipe Massa is nagyot bukott, s miután kiszállt az autójából, szemmel láthatóan nem érezte jól magát. A Ferrari tájékoztatása szerint jól van, de elővigyázatosságból őt is kivizsgálták a kórházban. Massának ez már a második nagy balesete volt a hétvégén, és már az első után is izomfájdalmakra panaszkodott.