Vágólapra másolva!
Nem akar kötöttséget, hogy a körülmények rosszul alakulása esetén befejezhesse a karrierjét. Kimi Räikkönennek azt tanácsolja Mika Häkkinen, hogy amennyiben teheti, szerződjön a Red Bullhoz.

Bizonytalan, hogy jövőre ki lesz Sebastian Vettel csapattársa a Red Bullnál: Mark Webber szokás szerint csak egy szezonra kötött szerződést a csapattal, és könnyen előfordulhat, hogy az idei év végén távozik a Forma-1-ből. A Red Bull nem csinál titkot belőle, hogy vannak utódjelöltjeik a Toro Rosso pilótái - Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne - személyében, de a tulajdonos, Dietrich Mateschitz azt mondta, a Lotus alkalmazásában álló Kimi Räikkönen mindig szerepel a listájukon. A finn versenyzőt már évekkel ezelőtt is összeboronálták az istállóval.

Az egykori világbajnokok közül nemrég Niki Lauda, most pedig Mika Häkkinen jelentette ki, hogy a Räikkönen-Red Bull páros jó lenne. Lauda a csapat szempontjából megközelítve javasolta ezt, míg Häkkinen honfitársa lehetőségeit elemezve jutott erre a megállapításra.

"Láthatjuk, hogy a Red Bull helyzete sokkal jobb. Ha felszabadul egy hely náluk, úgy gondolom, logikus lenne (oda szerződnie)" - mondta a finn MTV3 csatornának. Maga Räikkönen azonban még nem döntötte el, hogy hol folytatja a pályafutását, és a jövőjéről annyit közölt, csak az számít, hogy saját maga számára megtalálja a megfelelő helyet. Elmondása szerint két opció közül választhat.

A Lotus bízik benne, hogy megtartja a finn versenyzőt, de ehhez bizonyítaniuk kell, hogy képesek hosszú távon is erős autót adni neki. Ebben a Red Bulléhoz képest kisebb költségvetésük jelenthet akadályt.

Forrás: McLaren

Webber és Räikkönen után a 33 éves Jenson Button a mezőny harmadik legidősebb pilótája. Az ő esetében biztos, hogy hol lesz jövőre, hiszen 2014 végéig érvényes szerződése van a McLarennél, azonban a brit kijelentette, hogy utána nem kíván újabb hosszabb távú megállapodást kötni a csapattal - pedig a Honda érkezése miatt sokan azt várták, hogy mindenképpen maradni szeretne majd.

"Egyelőre nem akarok túl sokat gondolni a jövőre. A pillanatnak kell élni, és számomra nem vonzó, hogy hosszú távú megállapodást kössek" - mondta. "13 éve vagyok a (Forma-1-ben), és meg akarom kapni azt a szabadságot, hogy ha többé nem érzem megfelelően magam, akkor kiszállhassak."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!