Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh tagadta, hogy Pérez parancsra hagyott fel Button támadásával. A mexikói gumijai így is alig bírták a végéig.

Miután Sergio Pérez és Jenson Button a Bahreini Nagydíjon látványos - és a brit szerint nem túl sportszerű - csatát vívott egymással, a múlt hétvégi barcelonai futamon úgy tűnt, megismétlődhet a jelenet. Az utolsó etapban a mexikói utolérte a 8. helyen haladó csapattársát, ezúttal viszont nem indított komoly támadást, sőt az utolsó körökre le is maradt Buttontól. Pérez azután vett vissza a tempóból, hogy a McLaren a gumik kímélésére kérte őt a csapatrádión, és ezt az üzenetet sokan burkolt csapatutasításnak tekintették.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azonban tagadta, hogy Pérezt a múltkori eset elkerülése végett utasították óvatosabb vezetésre. "Checo maga mondta, hogy a verseny végére elhasználódtak a gumijai" - idézi Whitmarsh-ot az Autosport. "Mi csak azt nem szerettük volna látni, hogy addig csatázik, amíg elfogynak az abroncsai."

"Mint kiderült, majdnem így is történt - ez nem taktikai, hanem gyakorlati döntés volt" - tette hozzá a csapatfőnök. "Egyáltalán nem kértük őt arra, hogy vegyen vissza és adja fel a harcot."

Pérez a Twitteren maga is megerősítette, hogy nem kapott ilyen utasítást az istállótól. "Mindenkinek el szeretném mondani, a rádióüzenet kizárólag arról szólt, hogy spóroljak a gumikkal. Nem volt csapatutasítás, és már alig várom a monacói versenyt" - írta.

Whitmarsh szerint egyébként Barcelonában mindkét versenyző remek munkát végzett, de a csapat teljesítményével továbbra sem lehetnek elégedettek. "Mindig arra törekszünk, hogy jobb pozícióban végezzünk, mint az időmérőn" - nyilatkozta. "Nem vagyunk elég gyorsak. Keményebben kell dolgoznunk, és ezt is fogjuk tenni."