Vágólapra másolva!
A túl magas keréknyomás is hozzájárulhatott a küszködéséhez, de Pérez 9. helye ellenére is úgy érzi, hogy a csapata Barcelonában nem lépett előre kellően.

Bár a szombat délelőtti szabadedzésen Sergio Péreznek akadtak problémái - először McLarenjének az első fékhűtő-csatornája szakadt le, majd a szervó hibája miatt a kormányzása vált aszimmetrikussá -, mégis ő szerepelt jobban a Spanyol Nagydíj időmérőjén, először győzve le új csapattársát, Jenson Buttont.

"Ez a néhány nap nehéz volt számunkra. Az edzéseken végig gondokkal küszködtem, ezért komoly eredmény, hogy bejutottam a Q3-ba. Erre nem is számítottunk" - ismerte el Pérez, aki végül a 8. kockából rajtolhat majd Barcelonában, miután Felipe Massát három hellyel hátrasorolták Mark Webber feltartása miatt.

"Nagyon elégedett vagyok, mert tényleg mindent kihoztam az autóból. Holnap azzal a céllal fogunk nekivágni a versenynek, hogy maximálisan kihasználjuk a lehetőségeinket. Ha ez sikerül, szerintem örülnünk kell majd."

Button azonban csak a 14. helyen kötött ki, és nem rejtette véka alá, hogy úgy érzi, a McLaren barcelonai frissítési csomagja nem hozta meg a várt előrelépést. A fejlesztések "értek valamennyit, de messze nem eleget ahhoz, hogy újra az élen harcolhassunk" - mondta. "Ráadásul mindenkinek vannak új alkatrészei, így nagyon nehezen hozhatjuk be őket."

Forrás: AFP

"A jó hír az, hogy amint Sergio megmutatta, bizonyos mértékig mégiscsak fejlődtünk. Erre szükségünk is volt, úgyhogy építenünk kell rá."

A brit versenyző hozzátette, hogy a Q2-ben azért kapott ki fél másodperccel Péreztől, mert valami nem stimmelt a beállításokkal. "A keréknyomás borzasztóan nagy volt. Nem tudom, hogy történt-e vele valami, vagy rosszul állították be, de foglalkozunk a kérdéssel" - árulta el.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!