Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint Helmut Marko nem szól bele a csapat irányításába, az osztrák viszont azt állítja, a döntések meghozatalában az övé az utolsó szó.

Bár hivatalosan Christian Horner a Red Bull csapatfőnöke, egyre többször esik szó arról, hogy valójában Helmut Markónak is hasonlóan nagy befolyása van. A tanácsadói pozícióban tevékenykedő osztrák köztudottan Sebastian Vettelt részesíti előnyben az istállón belül, ami a hírek szerint a malajziai csapatutasításos botrány után is megmutatkozott. Egyes források ugyanis tényként közölték, hogy Mark Webbernek - leginkább Marko hatására - az idény végén távoznia kell a Red Bulltól.

Horner a hét elején úgy nyilatkozott, a pályán és a gyárban is egyedül ő felel a csapat működtetéséért, Markónak ebbe nincs beleszólása. "Helmut más területekért felelős, például az utánpótlás-programunkért. A versenycsapat működtetését tekintve nincs semmilyen felelőssége és beleszólása. Ő Dietrich (Mateschitz) tanácsadója, mivel nyilvánvalóan óriási tapasztalattal rendelkezik" - mondta az Autosportnak.

Noha a hírek szerint gyakran nem egyezik a véleményük, Horner szerint a Red Bull-tulajdonos Mateschitz jobb kezének tartott Marko nem hátráltatja az ő munkáját, sokkal inkább segítséget jelent. "A munkája részben abból áll, hogy segítse megtartani a Red Bull Racing függetlenségét a Red Bull vállalatán belül, amely mostanra óriásira nőtt. Ez lehetővé teszi számomra, hogy szabadon irányítsam az üzletet és a csapatot úgy, ahogy jónak látom."

Marko azonban nemrég érdekes nyilatkozatott adott a spanyol El Confidentalnak, amelyből az derül ki, hogy valójában jóval fontosabb szerepet tölt be a csapatnál. "Christian mellett a Red Bull Racing egyik igazgatója vagyok" - jelentette ki. "Minden eljut hozzám, ami a csapaton belül történik, és ha szükséges, én továbbítom az ügyet a tulajdonosnak. A végső döntést tehát én hozom meg."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!