Vágólapra másolva!
Eric Boullier biztos benne, hogy a francia képes megtartani a Bahreinben látott nagyszerű formáját. Szerinte a korábbi futamokon is csak az autójával gyűlt meg a baja.

Nem indult fényesen Romain Grosjean idei szezonja: az első három versenyen folyamatosan a kiszámíthatatlanul viselkedő autójára panaszkodott, és nehezen tudta felvenni a versenyt csapattársával, Kimi Räikkönennel. A két héttel ezelőtti Bahreini Nagydíjon azonban új kasztnit kapott, amellyel nagyszerűen versenyzett, és a finn mögött a harmadik helyen tudott célba érni.

Eric Boullier úgy véli, a bahreini dobogós helyezés nagy lökést adott Grosjeannak, aki a következő futamokon is egyre jobb formába lendülhet. "Bahrein nagy megkönnyebbülést jelentett. Óriási erőfeszítést tett azért, hogy összeszedje magát 2012 után, és úgy tűnik, ez most kifizetődik" - mondta a Lotus csapatfőnöke. "Az első három versenye bosszantó volt, de a legutóbbi eredményére már építhet, és hasonlóan folytatódhat az idénye."

Boullier rámutatott, hogy Grosjean sokat fejlődött tavaly óta - míg 2012-ben folyamatosan ütközésekbe keveredett, idén csak az autója hátráltatta a jobb eredmények elérésében. "A rajtjai és az első körei is jól sikerültek, és remek előzéseket hajtott végre. Azt hiszem, ezen a téren már rendben van" - nyilatkozta.

A csapatfőnök szerint az új kasztni csak egy tényező volt azok közül, amelyek segítettek megoldani Grosjean problémáit. "Nem csak a kasztniról van szó - sok más részletet is meg kellett értenünk, hogy kiderítsük a sikertelenség okát" - magyarázta, majd hozzátette, sikerült olyan megoldásokat találniuk, amelyek sokkal elégedettebbé tették a franciát. "Amikor végre elkezdte élvezni a vezetést, olyan volt, mintha egy másik világba került volna. Tudom, hogy igazából csak most kezdődik a szezonja."

Grosjean négy verseny után a világbajnokság hetedik helyén áll, eddig 41 ponttal szerzett kevesebbet, mint a második helyet elfoglaló Räikkönen.