Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a McLaren Bahreinben is a kétkiállásos taktikát választja, de Button szerint így sem lépnek majd sokat előre. Mindkét versenyző reménykedik a pontszerzésben.

Szombaton is küszködött a McLaren Bahreinben - sokatmondó volt, hogy Jenson Button majdnem kiugrott a bőréből örömében, amiért bejutott az időmérő utolsó szakaszába. Ám a Q3-ban végül egyetlen mért kört sem tett meg, így kiválaszthatja, melyik gumikeverékkel indul a vasárnapi futamon.

Button az élmezőnnyel ellentétben a Kínai Nagydíjat is a keményebb keverékkel kezdte meg, kétkiállásos taktikájának köszönhetően egészen az ötödik helyig tudott előrelépni a nyolcadikról. Bár elismerte, hogy Bahreinben is a többiektől eltérő stratégiát választhat, szerinte ezen a pályán így sem tudnának túl sok pozíciót nyerni. "Talán megpróbálkozhatunk egy kétkiállásos taktikával" - mondta az edzés után. "De nem szeretném, ha túl sokat várnának tőlünk. Nehéz napunk lesz."

A brit szerint a McLaren csak kényszerből próbálkozik különböző stratégiákkal, nem pedig azért, mert így biztosan előnybe kerülhetnek. "Legtöbbször azért választunk más stratégiát, mint a többiek, mert kénytelenek vagyunk így tenni. Meglátjuk, most mit tehetünk" - mondta Button, aki a Q2-ben egy másodperccel maradt el a leggyorsabb kört futó Vetteltől. "A pontszerzésre azonban egyértelműen van esélyünk - jó lenne, ha mindkét autónk az első tíz között végezne."

Forrás: AFP

Sergio Pérez továbbra sem tudja tartani a lépést csapattársával, a mexikói a negyedik McLaren-es időmérőjén harmadszor esett ki a Q2-ben. Ennek ellenére nem túl elégedetlen, hiszen szerinte megtette, amit lehetett. "Ahhoz nem volt elég jó a tempónk, hogy sokkal előrébb kerüljünk a rajtrácson - azt hiszem, Jenson megmutatta, mi volt számunkra a maximum a Q2-ben" - vélekedett. "Holnap azonban több esélyünk lesz rá, hogy pontot szerezzünk. Úgy állítottam be az autómat, hogy a hátsó gumikat kímélje, így a versenytempónk kicsit kiegyensúlyozottabb lehet."