Vágólapra másolva!
Az már pénteken kiderült, hogy a csapat autója Bahreinben nem olyan gyors, mint az előző három verseny helyszínén volt. Lehet, hogy rossz irányba mentek a beállításokkal.

Nico Rosberg csak a 8. illetve 10. helyen, bő fél másodperces hátrányban zárta a Bahreini Nagydíj péntek délutáni szabadedzését, s bár a csapatnál úgy vélik, ez nem tükrözi híven az esélyeiket, elismerik, hogy a sivatagi pályán nem olyan erősek, mint az előző három helyszínen voltak.

"Ma olyan keményen dolgoztunk, amennyire csak tudtunk, mégsem sikerült jól beállítanunk a balanszot" - mondta Hamilton. "Az első edzésen akadt néhány problémám, de ezeket délutánra sikerült orvosolunk, ami pozitívum, viszont rá kell jönnünk, hogy mivel veszítünk időt, különben nem tudunk fejlődni. Változtattunk a beállításokon úgy, ahogy szerintünk ehhez a pályához illik, de ezt még át kell gondolnunk, mert nem biztos, hogy a helyes irányba mentünk."

Rosberg egész nap az alulkormányzottságra panaszkodott, ami részben a pálya jellegzetességeiből adódik. "A gond az, hogy ha a hátsó gumikat kímélni akarjuk, alulkormányzottra kell hangolni az autót, de ez egy mért körben köridő-veszteséggel jár" - magyarázta. "Ezért minden a megfelelő kompromisszumon múlik. Este még dolgoznunk kell rajta, hogy megtaláljuk a helyes egyensúlyt az időmérő és a verseny között."

Forrás: Mercedes

A Mercedest irányító Ross Brawn hozzátette, hogy a csapat elegendő adatot gyűjtött a gumikról és aerodinamikai téren is.

"Egyik versenyzőnk sem tapasztalt olyan jó balanszot a szabadedzés során, mint az előző három hétvégén, ami a hőség miatt megviselte a gumikat, ezért nem volt jó hatással a köridejeinkre sem" - ismerte el.