Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone nem zárkózik el attól, hogy 2014-től újra Bahreinben rendezzék meg a szezonnyitó versenyt. A Brazil Nagydíj sorsa közben megoldódni látszik, Interlagosban felújítják a létesítményeket.

Az Ausztrál Nagydíj elveszítheti hagyományos helyét a versenynaptár elején, a bahreini szervezők ugyanis szeretnének szezonnyitót rendezni a jövőben - ahogy azt már 2006-ban és 2010-ben is tették.

A helyszínen tartózkodó Bernie Ecclestone nem zárkózott el az ötlettől. "Szerintem megvalósítható, nem?" - nyilatkozta pénteken. "Azért változtattunk (2010-ben, amikor újra Melbourne lett a szezonnyitó), mert Ausztrália már régóta a versenynaptárban van, és folytatni akartuk a hagyományt. Most meg kell vizsgálnunk az ügyet."

A szervezők egyébként nagyon szeretnék, ha a náluk rendeznék a szezon előtti utolsó tesztet is, így a mezőny hosszabb ideig tartózkodna a helyszínen. "2014-ről, és az azt követő évekről folyik az egyeztetés, de egy kicsit még korai lenne a 2014-es naptárról beszélni" - mondta a Zayed Alzayani, a pálya elnöke.

Ecclestone közben az elavult infrastruktúra miatt veszélybe került Brazil Nagydíj sorsáról is egyezkedett, Sao Paulo polgármestere biztosította róla, hogy hajlandóak nekiállni az építkezéseknek. "Megígérte, hogy felújítják az egész létesítményt, ami jó hír" - mondta az üzletember. "Már eleget vártunk. Ha Sao Paouo megteszi, amit ígértek, akkor nem kell elvinnünk onnan a versenyt."