Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh elismeri, hogy a Barcelonában bemutatkozó, B specifikációjú McLarennek azonnali javulást kell eredményeznie, ha a bajnoki címért akarnak harcolni. Button szerint jó úton haladnak.

A McLaren a tőlük megszokotthoz képest gyengén kezdte a 2013-as idényt, három futam után csak a konstruktőri bajnokság ötödik helyén állnak, legjobb eredményük pedig Jenson Button Sanghajban elért ötödik helye. A javulás érdekében eddig is minden futamon vetettek be kisebb-nagyobb újításokat, a három hét múlva megrendezendő Spanyol Nagydíjra azonban komoly változtatásokkal készülnek: bemutatkozik az MP4-28 B specifikációjú verziója, amelyre az Auto Motor und Sport értesülései szerint új szárnyakat, oldaldobozokat, kipufogót, padlólemezt és motorborítást szerelnek.

Martin Whitmarsh elismerte, az újításoknak rendkívül fontos szerepük lehet a McLaren idei szezonjának alakulásában, hiszen Európába érkezve már mindenképpen javulniuk kell. "Nem vagyok elégedett, nem lehetek elégedett. Őszintén szólva csalódott vagyok" - nyilatkozta a csapatfőnök Button sanghaji ötödik helyére utalva. A brit eltérő taktikájának köszönhetően a verseny nagy részében az élen állt, végül azonban a dobogóra sem volt esélye. "Szeretném, ha akkor állnánk az élen, amikor meglengetik a kockás zászlót."

Whitmarsh szerint az eddigi fejlesztések is javítottak a helyzeten, de nem eleget, az újítások többségét ráadásul sebtében, kísérletezésként vetették be. "Összességében kicsit csalódott vagyok, de most gondoskodnunk kell róla, hogy a Spanyolországban debütáló nagy újítási csomagunk meghozza az eredményeket" - mondta az Autosportnak.

Forrás: McLaren

Bár egyesek arra gyanakodtak, hogy a McLaren visszatér a jóval sikeresebb tavalyi autójához, Whitmarsh tagadta, hogy az MP4-27 továbbfejlesztett verzióját viszik Barcelonába. "Az autónk orra továbbra is magas, az első felfüggesztése pedig vonórudas lesz" - jelentette ki. Jenson Button szerint egyáltalán nem biztos, hogy a 2012-es autóval ütőképesebbek lennének.
"Igaz, hogy tavaly nagyon versenyképesek voltunk, de nehéz megmondani, hogy ez idén mire lett volna elég" - nyilatkozta.

"Még mindig nagy lemaradásban vagyunk az élcsapatokhoz képest, de az első futam óta javultunk" - tette hozzá. "Az első futamon másfél másodperc volt a hátrányunk (a pole pozícióhoz képest), utána kilenc tized, legutóbb pedig a Q2-ben már csak 7 tizeddel maradtunk le. Egyértelműen javulunk."