Vágólapra másolva!
Második rajthelye ellenére úgy gondolja, a Lotus Kínában is hasonló teljesítményre képes, mint Malajziában, csak itt jobban kihasználták a lehetőségeiket. Szerinte jó taktikát választottak az időmérőre.

Kimi Räikkönen a Kínai Nagydíj időmérőjén megszerzett második helyével a legjobb eredményét érte el, amióta a Lotusnál versenyez, az edzés után mégsem tűnt túl magabiztosnak. Bár Ausztráliában a hetedik helyről rajtolva is győzelmet tudott aratni, nem biztos benne, hogy a sanghaji futamon is harcba szállhat a győzelemért.

"Tudom, hogy még mindig elég nagy a lemaradásunk, jelenleg nem vagyunk elég gyorsak" - nyilatkozta, miután 277 ezreddel maradt el Lewis Hamilton pole pozíciót érő idejétől. "A második hely sem túl rossz, ez a legjobb, amit elérhettünk. Persze szívesebben lennék az első helyen, de ehhez nem volt elég a tempónk. A középső szektorban nem elég nagy a leszorítóerőnk."

Noha a Malajziai Nagydíjon csak a 7. helyen tudott célba érni, Räikkönen nem érzi úgy, hogy az elmúlt három hétben sokat javult volna az autója. "Nagyon kevés újításunk volt, azt mondanám, hogy ugyanolyan az autónk, mint a legutóbbi futamon" - mondta, majd hozzátette, Kínában jobb beállításokat sikerült találniuk. "Most úgy működik az autóm, ahogy szeretném. A hétvége során elég nehéz volt pontosan eltalálni a beállításokat, mert nagyon érzékeny az autónk, de a jelenlegi helyzetünkkel elégedettek vagyunk."

Forrás: Lotus
Forrás: Lotus

Räikkönen ausztráliai sikerében kulcsszerepet játszott, hogy a fő riválisainál kevesebbszer, csak kétszer kellett kiállnia kerékcserére. Reméli, hogy a gyorsan kopó abroncsok miatt Sanghajban is előnybe kerülhet. "Kérdéses, hogyan fognak viselkedni holnap a gumik - néhányan a közepes keveréken rajtolnak majd, de mi is azt a stratégiát választottuk, ami szerintünk a legjobban fog működni" - magyarázta. "Reméljük, most is olyan jól tudjuk majd kezelni a gumikopást, mint a szezon eddigi részében."

A 6. rajthelyet megszerző Romain Grosjean több mint fél másodperccel lassabb volt csapattársánál, ettől függetlenül elégedett volt, hiszen úgy érezte, szombat délutánra sokat javult az autója. "Elég sok kihívást tartogatott ez a hétvége, de legalább újra formába lendültem" - nyilatkozta. "Itt-ott még mindig van néhány kisebb problémánk, de a mérnökeink nagyon keményen dolgoztak, a fantasztikus munkájuknak köszönhetően tartunk itt."