Vágólapra másolva!
A Force India nagyszerű formája miatt a német úgy érzi, csak rajta múlik, képes lesz-e az első három hely valamelyikén végezni. Még soha nem vezetett ilyen jó autót.

Remekül sikerült Adrian Sutil visszatérése a Forma-1-be: a tavalyi évet bírósági ügye miatt kihagyó német körökön át vezette az Ausztrál Nagydíjat, mielőtt gumiproblémái miatt visszacsúszott a hetedik helyre. Malajziában is könnyen pontokat szerezhetett volna, de műszaki hiba miatt feladta a versenyt. A német a Force India tempója miatt nagy reményekkel várja a hétvégi Kínai Nagydíjat is, szerinte azt sem lehet kizárni, hogy felállhat a dobogóra. Ez a 2007 óta tartó F1-es pályafutása alatt egyébként még soha nem sikerült neki.

"Minden lehetséges - azt hiszem, ez csak rajtam múlik" - mondta egy sanghaji sajtótájékoztatón. "Vannak céljaim, és mindent megteszek, hogy elérjem őket. Természetesen szeretnénk a mezőny legelején lenni - ezért vagyunk itt, de nyilvánvalóan nehéz lesz. Azt már megmutattuk, hogy képesek vagyunk a jó eredmény elérése."

Sutil különösen azért bizakodó, mert a Force India már a tavalyi év végén is közel került a dobogóhoz, amikor Nico Hülkenberg vezette a Brazil Nagydíjat, mielőtt összeütközött Lewis Hamiltonnal. "Jól indult az idényünk Ausztráliában, hiszen vezettük a versenyt - ezzel az autóval ez nem könnyű teljesítmény. Ezt tavaly Nico is megtette, így a Force India sorozatban két futamon vezetett elég sok kört. Ez is jelzi, hogy mire lehetünk képesek ezzel az autóval. A dobogós helyezés a célom."

A német elmondta, nem okozott neki nehézséget, hogy visszaszokjon a Forma-1-be. "Egyszerűen olyan gyorsan vezettem, ahogy csak tudtam. Örültem, hogy visszaülhetek az autóba, ami ráadásul nagyon jól működik" - magyarázta. "Szerintem nagyon jó az idei autónk, a legjobb, amit valaha vezettem. Nagyszerű a balansza, a gumikkal is elég jól bánik, és a versenytempónk is ütőképes."