Vágólapra másolva!
Azt tudta, hogy Fernando Alonso az elévágással lehagyta őt, de a győztes Lotus meneteléséről nem volt információja. A végeredményt igazságosnak tartja, Ausztráliában ennyit tudott a Red Bull.

Az Ausztrál Nagydíj vasárnapra halasztott időmérője után felsejlett az előző két szezon képének nagy része, amelyben Sebastian Vettel az élről rajtolva meg sem állt a győzelemig. A Red Bull-lal újabb pole pozíciót szerzett Melbourne-ben, méghozzá jelentős különbséggel, és az első kör végére két másodperces előnyt épített fel.

A folytatás azonban nem sikerült ennyire szépen számára, néhány kör alatt elvesztette előnyét a Ferrarikkal és Kimi Räikkönennel szemben. Fernando Alonso úgy előzte meg Vettelt, hogy a bokszkiállások második hullámakor hamarabb vételezett friss gumikat nála, így azokon megfelelő különbséget tudott kiautózni, Räikkönen pedig úgy, hogy eleve csak kétszer állt ki a bokszba a német három kiállásával szemben.

"A futamon túl agresszíven bántunk a gumikkal, az elsőket és a hátsókat is kinyírtuk, míg mások jobb munkát végeztek. Vannak területek, ahol fejlődhetünk, de ma igazságos eredmény született" - foglalta össze a történteket Vettel. "Elégedettek lehetünk a mai nappal, bár egyértelműen többre vágytunk, hiszen a pole-ból indulva mindenki nyerni akar."

"Nem aggódom. El kell ismernünk, hogy időnként néha mások a gyorsabbak. A mai futamon a harmadik leggyorsabb autó volt a miénk."

Forrás: Red Bull
Forrás: Red Bull

A bajnoki címvédő azt mondta, autója túl agresszíven bánt a gumikkal, ez okozta a visszaesését. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a hűvös körülmények sem segítettek a csapaton. Az istállónál ugyanakkor már a futam előtt jelezték, hogy bizonytalanok a Pirellik teljesítményét illetően, és könnyen változhatnak az erőviszonyok.

Vettel ugyanakkor elismerte, értetlenül áll azelőtt, hogy Räikkönen megelőzte. "Tudtam, hogy Fernando megelőzött az egyik bokszkiállásnál, azt azonban nem, hogy a másik autó honnan került elém. Egyszer sem láttam, szóval kissé meglepett" - mondta.

A másik Red Bullt vezető Mark Webbert szokás szerint az ág is húzta hazai versenyén. Ezúttal jól sikerült az időmérője, második lett, de elrontotta a rajtot, és végül a 6. helyen ért célba. Kiderült, hogy számos műszaki problémával kellett megküzdenie.

"A rajtrácson volt némi nehézségünk, hogy az autó telemetriáját megkapják a garázsban, ami nem kedvező abból a szempontból, hogy a srácok kitalálják, miképp készüljünk fel a rajtra. A futam első részében a KERS-et is elveszítettük" - magyarázta, az pedig csak tetézte a gondokat, hogy az egyik bokszkiállásánál elromlott az emelő, amivel további időt vesztett.