Vágólapra másolva!
A két, korábban jó viszonyban lévő versenyző elhidegült egymástól, Sutil szerint nem is léptek kapcsolatba több mint egy éve. Hamilton azonban szurkolt barátjának, hogy visszakerüljön a Force Indiához.

Versenyzői pályafutásuk korábbi szakaszában, az F3-ban csapattárs volt Adrian Sutil és Lewis Hamilton, és az ott kialakult jó kapcsolatuk sokáig a Forma-1-ben is megmaradt. Nemrég azonban megromlott a viszonyuk, mivel Sutil csalódott Hamiltonban, amiért szerinte nem állt ki mellette a bírósági ügy idején. (A német pilóta végül felfüggesztett börtönbüntetést kapott, miután egy pezsgősüveggel megvágta a Lotus egyik csapattulajdonosának nyakát a Kínai Nagydíj után egy bárban.)

Sutil a barcelonai teszten kijelentette, hogy már több mint egy éve nincs kapcsolatban Hamiltonnal. "Nem állok kapcsolatban vele, tavaly egyszer sem kommunikáltunk egymással" - nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Hamilton ugyanakkor elmondta, ő próbált szóba elegyedni Sutillal. "Többször küldtem neki e-mailt" - mondta. "Amikor meghallottam, hogy van esélye a szerződésre, mondtam neki, hogy imádkozom érte, és tényleg remélem, hogy megkapja az ülést."

"Miután értesültem (a szerződéséről), küldtem neki egy e-mailt, és gratuláltam neki. Örülök, hogy sikerrel járt."

Forrás: Mercedes

"Egy ideje nem hallottam róla, de biztos vagyok benne, hogy valamikor beszélni fogunk egymással" - tette hozzá a brit. "Nagyon várom, hogy lássam őt, hiszen egy ideje nem láttam."

Sutil egy év kihagyás után térhet vissza a mezőnybe, de nem hiszi, hogy emiatt hátrányban lenne. Szerinte Kimi Räikkönen is megmutatta tavaly a Lotusnál, hogy a szünet nem feltétlenül jelenti, hogy megkopna egy pilóta tudása. "Ő a legjobb példa. Tavaly ő volt a mezőny legkiegyensúlyozottabb pilótája, pedig két évet kihagyott" - mondta.

Attól sem tart, hogy a 2011-ben még újonc csapattársa, Paul di Resta azóta lényegesen felülkerekedett volna rajta. Tisztában van vele, hogy erős ellenfél lesz, de szerinte már megmutatta, hogy ő maga is erős, ezért nem aggódik.