Vágólapra másolva!
A mexikói elismeri, hogy a csapat még nem teljesen érti az MP4-28 viselkedését. Még sokat kell dolgozniuk, de Pérez szerint a többi istálló is hasonló helyzetben van.

Két héttel a 2013-as világbajnokság kezdete előtt a McLaren versenyzői óvatosan nyilatkoznak a csapat melbourne-i esélyeiről: Jenson Buttonhoz hasonlóan Sergio Pérez sem biztos benne, hogy az Ausztrál Nagydíjon képesek lesznek kihozni a maximumot az MP4-28-ból.

Button a múlt heti teszten panaszkodott arra, hogy nehezen érti meg az új autó viselkedését - bizonyos napokon a tabella elején végeztek, máskor viszont nem tudták megközelíteni a legjobb köridőket. Az utolsó tesztciklus első napja után Pérez is aggodalmát fejezte ki az Autosportnak adott nyilatkozatában. "Úgy gondolom, még sok munkát kell végeznünk a következő néhány napban. Az idénykezdet szempontjából nagyon fontosak lesznek ezek a napok" - mondta, miután az esős tesztnapot az 5. helyen zárta.

Forrás: McLaren

"Egyértelmű, hogy Melbourne-ben több információra lenne szükségünk, mint amennyi jelenleg a rendelkezésünkre áll. Volt néhány nehéz napunk, amikor bizonyos problémák miatt nem sikerült elegendő adatot gyűjtenünk" - folytatta, majd hozzátette, szerinte a többi csapat sincs könnyebb helyzetben. "Fontos, hogy maximálisan kihasználjuk a lehetőségeinket. Biztos vagyok benne, hogy a paddockban mindenki problémákkal küzd. Mindenki egy kicsit felkészültebben szeretne megérkezni Melbourne-be."

Pérez már csak egyszer, szombaton tesztelheti a McLarent az idénykezdet előtt. Reméli, hogy végre sikerül megtalálnia azokat a beállításokat, amelyekkel versenyképes lehet Ausztráliában. "Az utolsó napomon szeretnék sokat tanulni a fejlesztéseinkről, valamint a beállításokról" - magyarázta. "Legutóbb nem voltam elégedett a beállításokkal. Elvégeztünk néhány változtatást, ezeket nyilvánvalóan még Melbourne előtt ki szeretném próbálni. Ha erre nem lesz lehetőségem, nem tehetek mást, várnom kell Melbourne-ig."