Vágólapra másolva!
A McLaren ügyvezetője szerint nem a csapaton múlt a technikai igazgató távozása. Jonathan Neale elismeri, hogy Lowe veszteség a McLaren számára.

Kedden bizonyossá vált, hogy a korábbi híreszteléseknek megfelelően Paddy Lowe távozik a McLaren technikai igazgatói posztjáról, és az év végétől a Mercedesnél folytatja pályafutását, bár egyelőre nem tudni, pontosan milyen beosztásban. A McLarent két évtizeden át szolgálta, de a wokingiak ügyvezető igazgatója szerint nem a csapatvezetés hibája, hogy végül elváltak a felek útjai. "Az esetet nem tekintem a menedzsment baklövésének" - jelentette ki Jonathan Neale brit újságíróknak. "Butaság lenne azt állítani, hogy nem fogjuk hiányolni Paddyt, aki 19 éven át volt velünk. Mindazonáltal a szervezetünket úgy alakítottuk ki, hogy a felsővezetést többen alkotják. A csapatunk ellenálló."

"A rabszolgaságot már régen eltörölték. Nagyon nehéz valakit odaláncolni valahova" - magyarázta. "Még ha valaki azt is hiszi valamiről, hogy egy sziklaszilárd megállapodás, valójában az a helyzet, hogy amennyiben valaki hétfőn azt mondja, hogy 'nem szeretek itt lenni, nem bírom az ábrázatodat, nem fizettek nekem eleget', vagy valami hasonlót említ, akkor többé nem akarjuk a csapatban tudni."

A McLaren pilótája, Jenson Button sajnálja Lowe távozását, de túl tud lépni rajta. "Jó móka volt három éven át együtt dolgozni vele, mind munkatársat, mind barátot tekintve" - nyilatkozta az angol. "Jó srác, szórakoztató egyéniség, de a dolgok változnak, és most ki akar próbálni egy új kihívást." Lowe utódja Tim Goss lesz, aki a csapatnál már több autó tervezését is irányította.