Vágólapra másolva!
A brit versenyző úgy érezte az elmúlt években, hogy Lauda sokat bírálta. Mostantól együtt kell dolgozniuk a Mercedesnél.

Az idei évtől ugyanannál a Forma-1-es csapatnál dolgozik Lewis Hamilton és Niki Lauda: a brit versenyző a McLarentől igazolt át a Mercedeshez, míg a háromszoros bajnok az istálló menedzsmentjében kapott helyett, hogy tapasztalatával és szakértelmével segítsen a fejlődésben.

A helyzet pikantériája, hogy Lauda - más versenyzőkhöz hasonlóan - az utóbbi időben többször kifakadt Hamiltonra. Tavaly például a celeb életmódját bírálta, ellenben 2009-ben még úgy vélekedett, hogy a brit unalmas. A vezetését sem hagyta mindig szó nélkül, a 2011-es Kanadai Nagydíj után, amikor Hamilton abban az évben már sokadszorra keveredett zűrbe, egyenesen őrültnek nevezte a pilótát.

"Amit Hamilton csinált, az túlment minden határon" - mondta akkor Lauda. Ha az FIA nem bünteti meg, én többé nem értem ezt a világot. Előbb-utóbb minden poénnak van csattanója. Nem lehet így vezetni - még megöl valakit."

Hamilton a Sport Bildnekúgy nyilatkozott, hogy szeretné jobban megismerni Laudát. "Olyan érzésem volt az előző években, hogy mindig erősen kritizált engem" - magyarázta.

A Mercedes új igazolása előzetesen nem számított rá, hogy rögtön harcba szállhat a bajnoki címért, azonban néhány győzelmet nem tart kizártnak. A tesztidőszak alapján nem hiszi, hogy tévedne. "A Mercedes még lassabb a McLarennél, de ez korábban is egyértelmű volt számomra" - közölte. "Egyébként a McLarennél sem volt mindig tökéletes az autóm."

"Nem vagyok az a típus, aki azonnal dirigálni kezd, hogy hogyan kellene csinálni a dolgokat" - tette hozzá. "A Mercedes egy professzionális Forma-1-es csapat. Egyelőre szeretnék hallgatni, és egy képet kialakítani a mérnökökről, az aerodinamikai szakemberekről, valamint a csapattal való közös munkáról. 2013-ra tanulóévként tekintek."

Az idény Ausztráliában kezdődik a március 16-17-i hétvégén. Addig már csak egy tesztre kerül sor, méghozzá a héten Barcelonában.