Vágólapra másolva!
A Mexikói Nagydíjnak korábban is otthont adó Autódromo Hermanos Rodriguez pályát korszerűsítenék annak érdekében, hogy 22 év után visszatérhessen az F1 az országba.

Mexikóban legutóbb 1992-ben rendeztek Forma-1-es versenyt, a tervek szerint azonban jövőre újra helyet szeretnének kapni a versenynaptárban. A Nemzetközi Automobil Szövetségben (FIA) Mexikót képviselő José Abed ugyanis úgy véli, 2014-re fel tudnák újítani a mexikóvárosi Autódromo Hermanos Rodriguez versenypályát, amely korábban tizenöt alkalommal adott otthont a nagydíjnak.

Abed szerint 20 millió dollárból tudnák megoldani a manapság elavultnak számító pálya korszerűsítését, a verseny megrendezéséért pedig évente körülbelül 30 milliót kellene fizetniük. "Már elkészültek a pálya felújítására vonatkozó terveink, a módosítások befejezése után, 2014-ben pedig visszatérünk az F1-be" - idézi őt a spanyol AS.

Mexikó a jövőben fontos piacot jelenthet a Forma-1 számára, hiszen idén két versenyző is képviseli az országot: a McLarennél világbajnoki címre törő Sergio Pérez, és a Saubernél debütáló Estaban Gutiérrez. A Texasban megrendezett USA Nagydíjra tavaly is több tízezer mexikói rajongó látogatott el.